El Langui ha advertit de la importància de què els xiquets i xiquetes tinguen referents que puguen trencar els paràmetres perquè ningú deixe de perseguir els seus somnis per tindre capacitats o condicions diferents i Víctor Antolí, director de ‘Nada será igual’ recorda que el projecte audiovisual naix per a ficar en la palestra un problema com el bullying i l’extorsió a menors i lamenta que en Castelló hi ha hagut cinc suïcidis des de principi d'any per aquesta causa
Castellón Información/S.N.
Vila-real crida un ‘no’ unànime a l’assetjament escolar un any i mig després de la primera cita al pati del col·legi Escultor Ortells dins de la campanya ‘Se buscan valientes’. A la de hui han acudit més de 1.700 escolars de diversos centres educatius i instituts de la ciutat i d’altres localitats com Almassora. L’actor i cantant conegut com el ‘Langui’ va ser el mestre de cerimònies d’aquell acte i hui ho ha tornat a fer acompanyat de l’equip artístic de l’aclamat projecte audiovisual, ‘Nada será igual’, dirigida per Víctor Antolí i que versa també sobre l’assetjament escolar. Un relat que té com a fil conductor el poder de les xarxes socials en l’acompanyament i suport de les víctimes del assetjament escolar en l’entorn educatiu. Aquest esdeveniment ha sigut teixit per l’associació Aludme, posada en marxa per la mare de Jesús Dueñas i que lluita contra una malaltia rara com és la distonia mioclònica.
Abans de l’acte ha tingut lloc a la seu d’Aludme la presentació de la iniciativa de la mà del Langui i l’equip de 'Nada será igual'. L’artista ha advertit de la importància de què els xiquets i xiquetes tinguen referents que puguen trencar els paràmetres perquè ningú deixe de perseguir els seus somnis per tindre capacitats o condicions diferents. “Estem acostumats a uns perfils determinats i malauradament vivim en una societat molt individualista, superficial on el més important és l’aspecte, aleshores s’ha de fomentar l’empatia des de les edats més primerenques i transmetre el missatge de l’esforç i el compromís”. També ha advocat per la visibilització de malalties com la de Jesús perquè es puguen destinar mitjans econòmics a la seua investigació. Així mateix ha posat en valor que campanyes com aquest, centrades en el paper de l’espectador i no en l'acosador. “Hem detectat que des que vam començar la denúncia dels casos d’assetjament ha augmentat molt, les víctimes han tingut la força suficient per tirar endavant i denunciar públicament el que pateixen”, ha indicat.
Per altra banda, Víctor Antolí, director de ‘Nada será igual’ recorda que el projecte audiovisual naix per a ficar en la palestra un problema com l'assetjament escolar i l’extorsió a menors. “En l’Escola Municipal de Teatre de Castelló me vaig adonar que era un problema molt seriós, que afectava molts escolars però que estava silenciat. Aleshores vam decidir visibilitzar el problema en la pel·lícula i crear una xarxa de punts de suport a través de les xarxes socials, amb un element tan insignificant com un punt ortogràfic, i aquestes persones que en el film pateixen 'bullying' són referents per a molts xiquets i xiquetes. Pateixen extorsions en les xarxes, assetjament per la seua condició sexual o de gènere i totes aquestes situacions es visibilitzen en aquest projecte”. També ha lamentat que en Castelló hi ha hagut cinc suïcidis des de principi d'any per aquesta causa. Antolí ha agraït al final el suport de diverses institucions com la Universitat Jaume I, per als mitjans tècnics, i el Villarreal CF, per a l’avituallament del matí. “Gràcies a ells i a moltes altres persones hem pogut fer realitat aquest projecte”.
I ja en el patí del col·legi, més de 1700 escolars esperaven al ‘repart’. El Langui ha aparegut entre ovacions i aplaudiments i ha explicat la seua experiència i els ha animat a ser empàtics i a lluitar pels somnis. Com no podia ser d’una altra manera, tots a una veu han corejat la cancó ‘Se buscan valientes’ que ha fet vibrar tot l’espai. Després ha pujat a l’escenari tot l’equip de ‘Nada Será Igual’ i tots han atés les preguntes dels alumnes, que han volgut saber com se sentien quan interpretaven els papers i moltes altres coses més. El regidor de Serveis Socials ha acompanyat la directora d'Escultor Ortells, Lucía Tarjuelo, i la presidenta d'Aludme, Marina Martín, durant la jornada.
Galeria