Hi haurà tres dies de ponències sobre divulgació i conservació de la biodiversitat i activitats culturals, socials el 12 al CEA el Termet i el 13 i 14 a l’Auditori
Castellón Información
El Simposi de Fotografia i Naturalesa de Vila-real celebra del 12 al 14 d'abril la seua edició número 16 i ho fa amb un programa especial que durant tres dies acostarà a la ciutat a experts de referència en l'àmbit científic i el lliurament de premis EDC Natura. El regidor de Congressos, Diego Vila, ha presentat aquesta nova edició, acompanyat pel representant de EDC Natura-Fundació Omacha, Tony Tirado. “Des de l'Ajuntament no podem més que felicitar l'organització per tot el treball realitzat durant tots aquests anys, centrat en l'afavoriment de l'estudi, la divulgació i conservació de la naturalesa en diferents països”, afirma Vila.
En aquest sentit, explica que aquesta edició comença el divendres 12, amb una jornada en el Centre d'Educació Ambiental (CEA) El Termet, i els dies 13 i 14 els actes es traslladen a l'Auditori. “Es tracta d'un esdeveniment social, cultural i pedagògic que reforça la nostra marca de Ciutat de Congressos, ja que cada any atrau molta gent”, indica.
Una trentena de ponents de reconegut prestigi oferiran durant tres dies xarrades i mostraran els seus treballs i els avanços científics reeixits en la matèria. El CEA El Termet serà escenari de la primera sessió, a partir de les 19.00 hores, que comptarà amb les conferències de Julio García Robles, que presentarà el seu llibre 'Fauna del mar Mediterrani'; Vicente Aparici, amb el bloc 'Tesoros a la orilla del mar'; Ugo Mellone, Pascual López i Vicente Urios, que donaran a conéixer l'estudi 'El halcón de Eleonora', i Miquel González i Tato Rosés, que parlaran sobre fotografia i tractament de la imatge.
El dissabte, ja a l'Auditori, a partir de les 10.00 hores, començarà una intensa jornada en la qual participaran Francisco Javier Murcia i Fernando Ramia, amb 'Vida bajo el Mediterráneo'; Juan Pablo Plaza, que parlarà sobre il·luminació fotogràfica; Enrique Talledo, amb el projecte 'Secretos del océano'; Nicolás Sánchez, amb Océano vivo; Sara Pérez, amb 'Nudibranquios del Mediterráneo: explosions de color, i Regina Domingo, amb 'Ecoturismo marino e interpretación ambiental: la naturaleza como recurso sostenible.
A la vesprada serà el torn de Marta Bretó i Tato Rosés, amb 'Bienvenidos a Hornstrandir'; Paloma Carrasco i Antonio Méndez, amb 'Avistamiento de cetáceos: el Karyam'; José Antonio Moya, amb 'Fotografía de lo inerte bajo el mar'; Andrés Santos, que parlarà sobre Dinosaurios marinos i Fernando Trujillo, que presentarà el documental 'A River Below', “el film més polèmic del moment, amb diversos guardons internacionals”, explica Tirado. Després del descans, Lizzy Gall i Abel Campos presentaran la Gala EDC Natura, amb el lliurament dels premis honorífics Karibu i Ciutat de Vila-real i es projectaran l'audiovisual MontPhoto i la pel·lícula 'Kruger, safari al corazón de Sudáfrica' de Manel Margarit i Albert Masó.
El diumenge l'activitat continua a partir de les 10.00 hores a l'Auditori, amb Curiosidades de la sabana africana, a càrrec de Montse García; José Luis Gómez de Francisco, amb 'Diario de un fotógrafo de la naturaleza'; Carlos Gago i Juan Eymar, amb 'Xaloc, hermanos de sal: cómo conservar los cetáceos y las tortugas marinas'; José i Christian Larrosa: 'Fotografiando naturaleza'; Ricardo Sagaminaga van Buiten, que juntament amb Fernando López Mirones, presenta 'OASIS-Tortugas oceanógrafas', i Alessandro de Maddalena, amb 'The Great White Shark'. “Esperem que l'afluència de públic siga com en anteriors anys i que torne a ser un exit, ja que s'esperen vora 700 assistents”, conclou Tirado des de l'organització. I