Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Castelló elabora un catàleg de campanyes de sensibilització ambiental per a centres escolars

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

La programació anual inclou activitats lúdic-educatives, visites a espais naturals, observació d'aus i concursos

Castellón Información

Conèixer, valorar i respectar els espais naturals locals i conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat. Aquests són dos dels objectius amb els quals la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Castelló dissenya un any més un catàleg de campanyes de sensibilització ambiental per a centres escolars que inclou activitats lúdic-educatives, visites a espais naturals, observació d'aus i diversos concursos.

visita Moli la Font Sara UsóLa regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, explica que "durant és curs 2017/18 els centres docents de Castelló tenen l'oportunitat d'inscriure's en qualsevol de les activitats programades per a fomentar la sensibilització ambiental entre l'alumnat". Usó ha subratllat la importància de brindar als col·legis una campanya anual d'activitats de conscienciació ambiental que "ajude a conèixer promoure actituds positives cap a ens espais naturals però que també els ajude a prendre consciència de la importància de ser respectuosos amb el nostre entorn".

El catàleg inclou la campanya El parc Ribalta: vine i coneix-lo, una activitat lúdic-recreativa dirigida a 5é i 6é de Primària i d'Educació Especial en la qual a través d'una visita teatralitzada es recorren els principals punts del parc i s'expliquen les característiques que ho converteixen en un dels espais verds més emblemàtics de la ciutat de Castelló. Posteriorment a la visita, es desenvolupa una activitat d'animació de tipus participativa sobre temàtiques relacionades amb el medi ambient.

Buceo columbretes barracudaUna altra activitat és la de Sensibilització Mediambiental, que consisteix en actuacions teatrals en el propi centre escolar per a conscienciar sobre la importància de l'actitud i els comportaments individuals sobre el mitjà que ens envolta. Cada actuació dura aproximadament 40 minuts i després altres 15 minuts de col·loqui amb els actors. Tant en aquesta activitat com en l'anterior les pre-inscripcions hauran de tramitar-se abans del 15 de desembre en el Negociat de Gestió Mediambiental de l'Ajuntament de Castelló.

L'Observació d'aus és una altra de les campanyes incloses en aquest catàleg. L'activitat consisteix en la identificació científica d'aus silvestres, prèvia captura per personal oficialment autoritzat, el seu estudi biomètric, marcat i posterior posada en llibertat. L'alumnat es desplaça acompanyat pel professorat fins a un parc urbà, on un monitor els lliura una Guia d'Aus per a realitzar l'activitat. Els col·legis interessats han d'enviar un correu a grupaucastello@gmail.com indicant en l'assumpte 'Anellament Castelló'.

Els centres docents de la ciutat també tenen l'oportunitat de visitar espais naturals municipals. Com per exemple el Molí la Font, on es realitza l'activitat d'observació d'aus també en col·laboració amb el Grup Au, a més de que s'explica la singularitat d'aquest paratge, els seus hàbitats, el seu floral, la seua fauna, etcètera. La sol·licitud també ha de dirigir-se a grupaucastello@gmail.com indicant Molí la Font en l'assumpte i facilitant informació de contacte, nombre de persones assistents i preferència d'horari. L'associació contactarà posteriorment per a fixar dia i hora. Aquesta activitat està dirigida a Primària, Secundària i Educació Especial.

marjalería-castellón

També s'ofereix una visita educativa a la Marjal de Castelló amb la intenció de fomentar el seu coneixement i promoure la seua divulgació i protecció. Es visiten llocs com el parc del Meridià, el camí Bomboí, diferents ullals de la Marjal com el de Comare o el del Cossí.

Finalment, també es possibilita la participació en dos concursos escolars. Un d'ells és el de la Fira de la Taronja, amb el qual es promou qualsevol idea vinculada a l'agricultura, el cultiu de cítrics, els seus usos, etcètera. El segon té un caràcter més científic i de recerca ja que aborda el canvi climàtic en els ecosistemes marí i terrestre de la Reserva de les Illes Columbretes. Aquesta activitat està dirigida a estudiants de 3r i 4t de l'ESO i s'estableixen dos premis, un per cada categoria, que consisteixen en una excursió de dia complet a la reserva natural de les Illes Columbretes per a les persones guanyadores i tota la seua classe.