Noticias Castellón
viernes, 27 de diciembre de 2024 | Última actualización: 21:58

L'Universitat Jaume I acull una sessió del projecte d'estímul del talent matemàtic 'Estalmat CV'

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest projecte tracta la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic d'estudiants de 12-13 anys sense extraure'ls del seu entorn

Castellón Información

La Universitat Jaume I acull dissabte 4 de novembre de 2017, des de les 10 a les 13 hores, una nova sessió del projecte de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals Estalmat CV que tracta la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic d'estudiants de 12-13 anys sense extraure'ls del seu entorn. Al llarg del matí, la Facultat de Ciències Humanes i Socials acollirà 50 estudiants de primer i segon curs de secundària.

El projecte Estalmat CV es va iniciar l'any 2007. El projecte conta des del seu començament amb el suport institucional de la Universitat de València i la Universitat d'Alacant, i en 2008, es va incorporar l'UJI i la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi (SEMCV). Actualment, el projecte està patrocinat principalment per la Fundació Vodafone Espanya i les subvencions realitzades pel CSIC i el projecte I-Math de Consolider.

Cada any Estalmat CV selecciona a 25 joves en un procés que es porta a terme en dues fases: la primera consta d'una prova escrita d'aptitud, en que es proposen qüestions matemàtiques de diversa índole descrites amb un llenguatge senzill. En la segona fase, es realitza una entrevista amb cadascun dels candidats que haja superat la primera fase per a valorar la seua actitud cap al projecte. Els joves estan en el projecte per un període de dos anys, en els quals acudeixen a sessions setmanals els dissabtes al matí per un total de vint sessions cada curs. Després d'aquest període, el projecte els brinda la possibilitat de participar dos anys més en el curs de Veterans.

A més d'aquestes sessions setmanals, els joves seleccionats realitzen diferents activitats com campaments, excursions al planetari i excursions a pobles i llocs que, pel seu caràcter singular, permeten realitzar una sessió o visita guiada. En el programa també s'inclou l'assistència a centres científics d'investigació de reconegut prestigi.