Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 12:06

La xifra de dones ateses per violència de gènere en la Casa de la Dona de Vila-real es manté en 33 en 2017

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

La Regidoria d’Igualtat commemora el Dia Internacional de la Violència contra la Dona amb activitats, un recital i la lectura del Manifest

11 d'elles són usuàries d'anys anteriors i 22 consten com a noves altes, entre les quals es troben dos menors de 18 anys.

Royo informa que el procés selectiu per a incorporar un agent d’igualtat està en marxa i espera que a final d’any estiga ja treballant

S.N./Castellón Información 

“L'Ajuntament de Vila-real ratifica el seu pacte explícit de rebuig de la violència de gènere i la seua intenció de continuar treballant fins a aconseguir la seua erradicació”, afirma l’edila, “perquè tenim la convicció que la tolerància zero contra la violència ha de ser un valor de la societat en el seu conjunt. És la nostra paraula, són els nostres valors”. Així ha començat l’edil d’Igualtat, Rosario Royo, la seua intervenció per a presentar el programa que ha preparat la Regidoria amb motiu del Dia Internacional de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre que comptarà amb diverses activitats, algunes d’elles destinades a estudiants, un recital i la lectura del Manifest. Royo ha destacat que des de principi d'any la Casa de la Dona ha atès a 33 dones víctimes de violència de gènere, les mateixes que en 2016. 11 d'elles són usuàries d'anys anteriors i 22 consten com a noves altes, entre les quals es troben dos menors de 18 anys. “Aquest dada arrossega que les dones més joves han pres consciència que són víctimes i han fet el pas a denunciar la seua situació”,

Vivim una autèntica xacra que aquest 2017 s'ha portat per davant en el nostre país la vida de 44 dones, vuit menors i encara s'investiguen tres casos”, indica Royo, qui recorda que la violència masclista ha deixat 20 menors orfes. “L'Ajuntament de Vila-real ratifica el seu pacte explícit de rebuig de la violència de gènere i la seua intenció de continuar treballant fins a aconseguir la seua erradicació”, afirma l’edil, “perquè tenim la convicció que la tolerància zero contra la violència ha de ser un valor de la societat en el seu conjunt. És la nostra paraula, són els nostres valors”.

casa de la donaAixí mateix, Royo ha destacat que “tot i que hi ha més conscienciació, encara continuen havent-hi molt poques dones que s'atreveixen a interposar una denúncia contra el seu agressor i si no denuncien, el seu cas queda silenciat, per açò és molt important que qualsevol persona, de l'entorn familiar o veïnal, a la mínima sospita d'un maltractament, ho pose en coneixement de les autoritats perquè se'ls puga facilitar l'ajuda necessària”.

En aquest sentit, ha valorat “el gran treball realitzat des de la Casa de la Dona, on encara s'ha d'incorporar un agent d'igualtat, el procés de selecció del qual està en marxa i esperem que aviat puga ajudar a la tècnica que ha portat endavant una important tasca d'ajuda a qui ho ha sol·licitat. Royo ha detallat a aquest diari està oberta la presentació de sol·licituds, queda la baremació d’aquestes, les al·legacions, si no hi haguera, i l’adjudicació, que és el desenvolupament normal i esperat que correspon a una administració que actua amb transparència; però calcule que a finals d’any l’espai comptarà amb un treballador més que s’ocuparà del disseny dels plans d’igualtat, tasca que fins al moment ha estat realitzant la Fundació Isonomia, per tant el servei no s’ha afectat vist afectat de cap manera”.

Royo destaca que les persones que han acudit al servei d'Igualtat enguany es troben entre els 31 i els 40 anys i 20 d'elles compten amb el terminal de teleassistència ATEMPRO, que ofereix una atenció personalitzada, assessorament i suport psicològic. “El perfil de dona que demana ajuda en la Casa de la Dona no dista molt del de la resta de l’Estat. Solen ser dones amb altres problemes com famílies desestructurades; en alguns casos treballem de manera coordinada amb els Serveis Socials, ja que l’atenció que reben ací és sobretot psicològic”, expressa Rosario Royo.

D'altra banda, la regidora ha recordat que s’està portant als instituts la campanya Bésame 2.0, ideada per la tècnica de la Casa de la Dona, junt amb la coreògrafa Pepa Cases, dirigida a estudiants de Secundària i que consisteix en la teatralització del que és una relació tòxica que “està tenint molt bona acollida entre els joves, que estan més sensibilitzats i saben que tenen a la seua disposició un servei al qual dirigir-se per a aclarir dubtes o demanar ajuda i evitar caure en açò”. Per altra banda, també destaca el projecte ‘Igualtat en ruta’ de la Fundació Isonomia que està recorrent els centres d’educació primària.

Així, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha organitzat l'obra de teatre ‘Com quedem?’, que es representarà de manera gratuïta el proper dissabte 18, a les 19.00 hores, a l'IES Francesc Tàrrega, dirigida especialment a un públic juvenil. A aquesta activitat se suma la presentació, per part de la Conselleria d’Educació i Cultura, de la campanya RQRQR, centrada en la detecció de micro-masclismes als centres educatius, que tindrà lloc el divendres 24, a les 12.00 hores, a la sala de teatre Els XIII. A més, la regidora destaca que “estem treballant juntament amb els centres escolars de Primària i el CEFIRE en un curs de formació en igualtat, que s'iniciarà el pròxim dia 22 i en diferents campanyes als instituts”. I ja el 25 de novembre, coincidint amb el dia internacional, la Casa dels Mundina acollirà, a les 19.00 hores, un recital poètic a càrrec de Rosa M. Villarroig, que estarà acompanyada a la guitarra per Paco Nomdedéu i tot seguit es llegirà el Manifest aprovat per unanimitat en el darrer Ple. “El nostre compromís contra la violència de gènere és ferm i des de tots els organismes treballem per a eliminar-la, però és una responsabilitat de tots”, conclou.