Agricultors del municipi que han rebut informació sobre de la necessitat de no usar productes fitosanitaris
Castellón Información
Aquest matí s'ha celebrat al Museu de Taulell ‘Manolo Safont’ la segona jornada del ‘Projecte Abella’, sota el lema ‘Conèixer per a protegir’. Aquestes jornades han reunit a agricultors i agricultores del municipi que han rebut informació sobre de la necessitat de no usar productes fitosanitaris que puguen danyar a les abelles, insecte del que depenen milers d'espècies i que són crucials per a l'agricultura.
L'Ajuntament d'Onda segueix lluitant per a aconseguir que Onda siga una ciutat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. “En tractar-se d'una espècie cada vegada més amenaçada i que ens aporta múltiples beneficis, les labors de cura i protecció són molt importants en el nostre entorn. Tots som responsables i per açò repetim aquestes jornades per a informar i conscienciar al major numere d'onders possible”, ha assenyalat el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, qui ha inaugurat aquesta jornada acompanyat de Manuel Escrig, portaveu d'Onda Sí Se Puede. cal recordar que aquesta campanya de conscienciació, que ha sigut impulsada pel consistori en col·laboració amb l'entitat 'Hort del Manyano', sorgeix través d'una proposta del grup municipal OSSP.
Durant tot el matí, els assistents han participat en les ponències de Fina Gonell, de ‘Pajuelo Consultors Apícolas’, que ha realitzat la ponència ‘La citricultura y las abejas’; de Rosario Villaroya, inspectora del CAECV, qui ha parlat de la ‘Normativa de producción ecológica. Certificación y control’. A més, s'ha celebrat una mesa d'experiències amb la intervenció de José María Moles, d‘Apivillores: Un projecte de desenvolupament rural i turisme apícola’; Roberto Silvestre, de la 'Asociación de apicultores ‘Fepac-Asaja’ d'Alqueríes; Michel Merlet, de ‘Michel Merlet S.L.’; i Francisco José Doñate, de ‘Productos apícolas F. Doñate’ d'Eslida.