Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 20:36

El Consorci del riu Millars participa en els XVIII Jornades sobre Patrimoni Natural del Camp de Morvedre

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

L'objectiu ha sigut aportar experiència de gestió per al futur Paisatge Protegit de les muntanyes litorals situades entre els cursos fluvials del Palància i el Belcaire

Castellón Información

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha estat convidat a les XVIII Jornades sobre Patrimoni Natural del Camp de Morvedre que organitza el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre.

'encontre, amb estructura de taula redona, ha servit per a analitzar el sistema muntanyenc litoral ubicat entre els rius Palància i Belcaire, un espai natural de vora 17 000 hectàrees ubicat entre els parcs naturals de la Calderona i la Serra d'Espadà. Cal recordar que el passat 29 de maig el Ple de l'ajuntament de Sagunt va aprovar en sessió ordinària instar a la Conselleria de Medi Ambient perquè inicie el procediment per a la declaració del Paisatge Protegit de les muntanyes litorals situades entre el Belcaire i el Palància. Els organitzadors i promotors del futur paisatge protegit van sol·licitar que s'exposara l'experiència del consorci riu Millars 9 anys després de la seua constitució. "El nostre paper va servir per a explicar l'exemple del consorci com a sistema de gestió que involucra a diverses administracions públiques com són els ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Es va tractar d'explicar l'exemple de coordinació i gestió d'un espai protegit entre les 5 administracions", va explicar Bruno Arnandis, regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Borriana, consistori que enguany disposa de la presidència del consorci.

El futur de les muntanyes

En aquests moments el procés de declaració del paisatge protegit es troba en un període de disseny administratiu. S'està elaborant una memòria justificativa del futur espai natural que compta amb el suport d'Acció Ecologista Agró, el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre, la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO Birdlife), la plataforma El Pinyal no es toca i la plataforma Per la defensa de la muntanya de Romeu. "Els organitzadors i el públic assistent es van interessar per les aportacions econòmiques que fan els nostres ajuntaments així com la gestió. Però potser no és el mateix exemple que el del riu Millars perquè ells són 19 municipis els que s'han de posar d'acord i nosaltres ho tenim prou més fàcil, ja que som tres ajuntaments amb municipis pareguts pel que fa al tipus de ciutat i nombre d'habitants", va detallar el regidor de Medi Ambient de Borriana Arnandis. Durant l'acte van participar el cap del servei d'espais naturals de la Conselleria de Medi Ambient, José Antonio Hernández, el president d'Acció Ecologista Agró, Jorge Mateos, el regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Sagunt, Enric Arinyo i el regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis.