Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 17:09

Un projecte de l'UJI Explorer Space que revoluciona els pedals musicals guanya un viatge a Silicon Valley 

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Micaela Segal, promotora de la idea Crit&Create, i Marc Navarro, creador de Light 3D, van resultar finalistes dels premis Woman Explorer Award i Disruptive Technology Explorer Award

Castellón Información 

Alejandro Calero, amb el seu projecte Kameleont Effects que revoluciona el món dels pedals musicals, ha aconseguit una plaça per a viatjar a San Francisco juntament amb altres 52 emprenedors del programa Explorer que impulsa Banco Santander, a través de Santander Universidades, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i el suport de la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I. El projecte ha sigut elegit com la «millor idea de la Universitat Jaume I Explorer Space» durant l'acte de presentació de projectes de l'edició 2018 del programa en la Universitat Jaume I Explorer Space en el qual han participat 23 emprenedors.

A l'acte de presentació de projectes va assistir la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; María Ripollés sotsdirectora de la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge de l'UJI, José Daniel Escrig com a representant de SECOT; Antonio Ojeda, gerent d'Institucions de València del Banco Santander, i Rafael Ruiz, director d'Innovació del CISE, que van actuar com a jurat d'aquesta edició.

Kameleont Effects és un projecte que revoluciona el món dels pedals musicals i que permet que els músics puguen gaudir del directe d'una forma més senzilla. El projecte consisteix a adaptar els pedals musicals tradicionals, que incorporen a l'instrument efectes de so, a les noves tecnologies. Aquest projecte ha creat un nou model d'utilitat mitjançant l'automatització d'aquests sistemes, substitueix l'activació manual pel control remot, permet l'activació i desactivació de forma programada i supervisa la interconnexió de tots els elements.

Alejandro Calero Agut viatjarà el 15 de novembre a Silicon Valley (Califòrnia), al costat d'altres 52 joves emprenedors, un per cada Explorer Space que el programa posseeix a tot Espanya, Argentina i Portugal, i junts podran explorar el principal ecosistema de tecnologia i innovació del món. L'agenda d'aquesta immersió a San Francisco i els seus voltants inclou masterclasses en universitats com Standford o Berkeley, contacte amb inversors i visites a empreses tecnològiques capdavanteres com Google, Facebook, LinkedIn o Airbnb.

L'objectiu d'aquesta experiència és inspirar i potenciar els joves emprenedors per a accelerar el desenvolupament de les seues start-up, brindant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament, alhora que es genera una comunitat que crea sinergies molt enriquidores tant en l'àmbit personal com en el professional.

Al seu retorn, els 53 joves assistiran a la Ciutat Grupo Santander de Boadilla del Monte, on un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors nacionals d'Explorer 2018. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguen accelerar els seus projectes.

Finalistes en la Universitat Jaume I Explorer Space 2018
Juntament amb el guanyador de la Universitat Jaume I Explorer Space, Crit&Create, un projecte sobre l'impuls de l'art de caràcter social, creat per Micaela Segal de la Garza, ha sigut seleccionat pel jurat com a finalista per al premi Woman Explorer Award que patrocina la Fundació EY i que optarà en novembre a 20.000 euros, mentre que Light 3D, un projecte per a l'optimització d'impressores 3D, impulsat per Marc Navarro Escuder, va ser elegit finalista en la categoria Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals d'Indraventures.

Altres dos projectes que també han obtingut reconeixement pel seu treball i implicació en el programa han sigut el projecte Uni&Go, creat per Manuel Lluch i Jordi Maravella com a segon finalista del programa, i el projecte MiWC d'Alejandro Domínguez i Luis Cebellán, com a tercer finalista.

El Programa Explorer «Joves amb Idees» promou el talent jove, l'esperit emprenedor i la creació d'idees innovadores i forma part de la comunitat global d'emprenedoria Santander X (www.santanderx.com). En les vuit edicions anteriors, Explorer ha afavorit la creació de més de 500 empreses i ha potenciat els projectes de més de 4.500 emprenedors.

Al llarg d'aquesta edició, 23 emprenedors han rebut assessorament i formació durant els últims cinc mesos gràcies al suport de la Universitat Jaume I a través de la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge amb el programa.

Els projectes i promotors que han participat en el programa Explorer 2018 han sigut:
Consultora de RRHH para Estudiantes y Discapacitados promogut per Kevin Suárez
Crit&Create promogut per Micaela Segal de la Garza
Gadget Móvil – Tribi promogut per Adrián Martínez i Raúl Pardo
Greek Hope promogut per Iván Romero
GuBa promogut per Guillermo Barberá
Kameleon Effects promogut per Alejandro Calero
Light 3D promogut per Marc Navarro
MaBus promogut per Mar Algueró
Mamás Taxistas-Moms Care promogut per Alicia Martínez
MiWC promogut per Alejandro Domínguez i Luis Cebellán.
Música en Moviment promogut per Maria Ventura i Maria Martínez
PastaHouse promogut per Francisco Javier Albarrán
RE-LAB promogut per Miguel Torres
SaluTech promogut per Vladislav Rykov
STALBY promogut per Empar Peñarroja i Edgar López
Uni&Go promogut per Manuel Lluch i Jordi Maravella
Virtual Tour promogut per Michael Soler
V-MI promogut per Erwin Weber