L'univeristat de Castelló també ha celebrat avui una jornada per tal d'intercanviar experiències entre els diferents docents
Castellón Información
Xavier Molina, Teresa Martínez i Juan Carlos Bou, professors del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I, han estat triats com a membres de la junta directiva de l'Associació Científica d'Economia i Direcció de l'Empresa (ACEDE), on ocuparan diversos càrrecs de responsabilitat.
Aquesta associació, la més important en el seu àmbit, ha celebrat recentment el seu darrer congrés a Valladolid, i ha triat el professor Xavier Molina com a nou president. La professora Teresa Martínez en serà la nova secretària, i Juan Carlos Bou ocuparà el càrrec d'editor de la revista de l'associació, Business Research Quarterly (Q2 en JCR 2017).
ACEDE és una associació de professors universitaris preocupats per millorar la recerca sobre les principals qüestions que planteja l'administració d'empreses i d'altres organitzacions i per facilitar la seua difusió, tant entre els estudiants com entre els directius. Es va crear en 1990, i des de llavors s'ha consolidat com a lloc de trobada dels acadèmics preocupats per potenciar la recerca i la docència rigoroses en l'àmbit de l'administració d'empreses i de les seues àrees constituents, com són Economia Financera i Comptabilitat, Comercialització i Recerca de Mercats i Organització d'Empreses.
En aquests moments l'associació té prop de 700 membres i està oberta a tots els professors i professionals espanyols i estrangers que vulguen millorar la formació i la recerca sobre direcció d'empreses en tot el món.
El professorat presenta experiències educatives
La Unitat de Suport Educatiu (USE) de la Universitat Jaume I ha celebrat la IV Jornada d'Experiències d'Innovació Educativa per tal de promoure l'intercanvi d'experiències de formació i innovació dutes a terme pel professorat novell i els seus tutors, dins del Programa de formació inicial de professorat de l'UJI.
A la inauguració de la jornada ha assistit Ximo Gual, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, i Miguel Ángel Fortea i Esther Climent, de l'USE. El vicerector ha instat el professorat que ha participat en el programa a continuar formant-se i ser part activa de la innovació educativa de l'UJI en el futur. Així mateix, ha agraït als tutors i tutores el seu treball i ha animat el professorat novell que s'incorpora a la Universitat a què participe en aquesta iniciativa per a aprendre noves eines d'innovació.
En el programa de formació, que té dos cursos de durada, el professorat està tutoritzat per companys veterans, els quals també han participat en la jornada juntament amb professorat amb menys de tres anys d'experiència docent que té interès d'incorporar-se a aquesta iniciativa el pròxim curs. En total, han assistit a la jornada més de 100 persones entre professors novells i tutors de tots els centres de l'UJI.
El professorat novell ha presentat en la jornada un total de 25 experiències de millora educativa sobre desenvolupament de competències transversals, promoció de l'autonomia de l'estudiantat, participació de l'estudiantat a través de les noves tecnologies i metodologies actives i avaluació de l'aprenentatge que, supervisades pels professors tutors, han dut a terme a les aules aquest curs 2017/2018. Així mateix, s'han lliurat els diplomes al professorat novell i també als tutors i tutores com a reconeixement del treball que han desenvolupat.
Finalment, s'ha presentat el programa a aquells que volen començar a formar-se el pròxim curs i també la convocatòria d'ajudes a la innovació educativa del curs 2018/2019 a aquells novells que el pròxim curs estaran en el seu segon any i han de dur a terme una innovació amb els seus alumnes.