Noticias Castellón
lunes, 25 de noviembre de 2024 | Última actualización: 14:05

El joves participants en T'Avalem a Vila-real inicien un programa de formació per a millorar les seues competències

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

Es treballaran diferents temàtiques com les habilitats comunicatives o com superar una entrevista de treball, entre altres

Castellón Información

Els beneficiaris del programa Emcuju, la branca del projecte T’Avalem que inclou als joves menors de 30 anys qualificats que realitzen pràctiques per a adquirir experiència laboral a l'ajuntament, han iniciat el pla de formació complementària que es desenvoluparà entre 2018 i 2019. Concretament, es tracta de 12 membres del programa Emcuju i tres més del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ), que des d'aquest 26 d'octubre i fins al pròxim 28 de juny rebran formació tots els divendres a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i en el Viver d'empreses, en horari de 9.00 a 14.00 hores, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Castelló o la Fundació Globalis, entre d'altres.

"L'Ajuntament de Vila-real considera importantíssim que, dins d'aquesta modalitat de pràctiques laborals s'oferisca una formació complementària en habilitats i competències, ja que són claus per al desenvolupament personal i professional”, explica el regidor d'Economia, Xavier Ochando, que ha visitat als participants en el seu primer dia de formació. D'aquesta manera, tal com indica l'edil, “tots ells podran augmentar el seu potencial professional a través de tallers, xarrades i pràctiques específiques”.

Vila-real, Formació EMCUJU (1)

En les sessions es treballaran diferents temàtiques com les habilitats comunicatives, com superar una entrevista de treball, gestió del temps, intel·ligència emocional, lideratge, parlar en públic, el maneig de les xarxes socials, aprendre a emprendre, el treball en equip i el respecte dels rols empresarials. També s'abordaran temes importants per al seu desenvolupament com a professionals, com la mediació en conflictes laborals, o les capacitats de reacció davant una crisi.

"Una part important del treball formatiu i de grup és que, com a nous integrants de l'Ajuntament, ajuden des de les seues respectives àrees a aportar idees innovadores, de negoci i d'evolució per a millorar i fer créixer la ciutat, bloc que s'ha denominat Genera Innova a Vila-real”, destaca Ochando. Així mateix, al llarg del curs formatiu, els beneficiaris tindran l'opció de participar en la clausura del programa Empuju/Emcuju, que cada any se celebra a la jornada Vilaemprèn.

L'edil d'Economia recorda que aquest projecte, emmarcat en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i avalat pel Servef, "pretén ser el més semblat al programa Vilabeca, que de manera pionera vam engegar en la ciutat, donant una primera oportunitat laboral i formativa als joves de Vila-real amb estudis".

En el que va d'any, gràcies a les ajudes de la Generalitat, a través de la Conselleria d'Economia, s'han invertit al voltant de dos milions d'euros en programes d'ocupació per als joves menors de 30 anys. "La desocupació juvenil ens preocupa i hem de treballar en el present per a poder tenir un futur de qualitat i per a açò necessitem que els nostres joves puguen accedir al mercat laboral, però no optant a qualsevol lloc de treball, sinó a oportunitats dignes i de qualitat", afirma. "Per aquest motiu, hem apostat de manera absoluta pels programes dirigits als joves, tant a aquells que no tenen formació superior, com para els que sí la tenen, a través dels projectes T'Avalem María de Luna, amb 30 beneficiaris que, a més d'una formació remunerada aconseguiran certificats de capacitació; el POEJ, amb 50 participants; Empuju i Emcuju, amb 43 en total", conclou.