El Consell de Govern ha aprovat la memòria del pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l'Esport
Castellón Información
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la concessió de la medalla de la Universitat als exrectors Francisco Toledo Lobo i Vicent Climent Jordà, que rebran aquesta distinció en la celebració del pròxim aniversari de l’UJI, el dia 22 de febrer.
Francisco Toledo Lobo és llicenciat en Matemàtiques i doctor per la Universitat de València. Va ser professor de la Universitat de València des de 1985 fins a 1991, any en què es va incorporar a la Universitat Jaume I, de la qual és catedràtic de Ciències de la Computació des de 1998.
La seua experiència investigadora passa per haver dirigit la participació espanyola en dos grans projectes de recerca en tecnologies de la informació i les comunicacions (Equator i CHIC), dins del Programa Marc de la Unió Europea, així com diversos projectes de recerca finançats per la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (Cicyt). Ha dirigit set tesis doctorals i compta amb més de 70 publicacions internacionals en revistes científiques, congressos i llibres.
Té una amplíssima experiència en gestió, com demostren els diversos càrrecs públics exercits: en l’actualitat és el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, càrrec que ocupa des de 2015. De 2011 a 2015, va ser portaveu d'Economia i Indústria i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista en les Corts Valencianes.
En gestió universitària, va ser rector de la Universitat Jaume I des del 2001 fins al 2010. Com a rector de la Universitat Jaume I, va impulsar el primer Pla d'imatge i comunicació d'una universitat espanyola i el Pla estratègic i sistema de direcció estratègica que va conduir a l'obtenció del màxim segell europeu d'excel·lència en gestió, EFQM 500+, un segell que s'ha anat renovant successivament.
És doctor honoris causa per la Universitat Ricardo Palma de Lima (el Perú) i medalla d'or Machu Picchu atorgada per l'Institut Nacional de Cultura del Perú.
Vicent Climent Jordà és llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor en Física per la mateixa universitat. És catedràtic d'Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló. Ha desenvolupat la seua carrera acadèmica en la Universitat de València i, des de 1991, en la Universitat Jaume I, amb col·laboracions amb l'Institut für Arbeitsphysiologie de la Universitat de Dortmund (Alemanya).
Climent és l'investigador responsable de Grup d'Investigació d'Òptica GROC-UJI, en el qual desenvolupa diversos projectes d'investigació centrats en l'òptica temporal i ultra ràpida, en el processament d'imatges òptiques i en l'òptica oftàlmica. Ha participat en 19 projectes d'investigació –en 10 d’aquests com a investigador principal– dels quals cal destacar un projecte del programa Consolider-Ingenio 2010 sobre ciència i aplicacions dels làsers ultra ràpids i ultra intensos. És coautor de tres patents industrials, de més de 60 articles en publicacions científiques en l'àmbit de l'òptica i de més de 100 comunicacions en congressos.
L’experiència en la gestió universitària de Vicent Climent en la Universitat Jaume I és àmplia, ja que ha participat en els seus òrgans de representació des dels seus inicis, com a director del Departament de Ciències Experimentals, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat o comissionat per al Nou Postgrau de l’UJI, entre altres, i com a membre del Claustre i de la Junta de Govern, sense interrupció, des de la creació de la Universitat. Va ser rector de la Universitat Jaume I des de l’any 2010 fins al 2018. Durant el seu rectorat (en concret, des de 2012) ha sigut president de la Xarxa de Biblioteques Universitàries (Rebiun) de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).
Aprovada la memòria del pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
D'altra banda, el Consell de Govern també ha aprovat la memòria del pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de cara a la futura implantació d’aquesta nova titulació, amb una proposta d'oferta de 60 places per curs.
La memòria inclou aspectes com la descripció de la titulació, la seua justificació, objectius, accés i admissió d’estudiantat, el pla d’estudis, recursos humans, materials i de serveis; així com resultats previstos, sistema de garantia de qualitat i calendari d’implantació.
Amb el nou Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, la Universitat Jaume I pretén cobrir una gran demanda social en aquest àmbit, per tal de formar professionals qualificats utilitzant les excel·lents infraestructures esportives del campus del Riu Sec.
A més, la memòria destaca el caràcter multidisciplinari de la titulació, el que li confereix a una especial riquesa i una àmplia gamma de possibilitats d’investigació. Per això, s’ha dissenyat un pla d’estudis que presenta diferents perfils formatius. En concret, cinc perfils professionals als que se suma la vessant turística com a valor afegit i tret diferenciador del grau de l’UJI: rendiment esportiu, activitat física i salut, gestió esportiva, recreació esportiva i docència de l’educació física.
Quant a la planificació de l’ensenyament, l’estudiantat haurà de superar un total de 240 crèdits dels quals 60 seran de formació bàsica, 120 obligatoris, 42 optatius, 12 de pràctiques i 6 dedicats al Treball de Final de Grau.