Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 14:11

L'Orquestra Simfònica de Castelló oferirà un concert dedicat a dos grans compositors del Romanticisme alemany

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

El dijous 14 la banda interpretarà obres simfòniques de Brahms i Schumann sota la direcció d'Henrie Adams a l'Auditori

Castellón Información 

L'Orquestra Simfònica de Castelló oferirà un concert el pròxim dijous 14 de març a les 19.30 a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló sota la direcció d'Henrie Adams. S'escoltarà música de dos grans compositors: Brahms i Schumann.

Johannes Brahms va conrear un parell de vegades el gènere de les serenates, que es considerava ja antic. Són les seues primeres composicions orquestrals amb cert aire de recuperació de les formes del segle XVIII. Va escriure la Serenata núm. 1 en re major, op. 11, de sis moviments, en Detmold i la va estrenar a Hamburg en 1859. Amb una orquestració tan sols una mica més avançada que l'últim Haydn, aquesta obra és la resposta de Brahms a la gran tradició mozartiana de serenates i divertiments, amb els quals presenta una major identificació que amb la música de molts dels seus coetanis.

In the Stars_OSC 28-12-2018-95

Schumann, amb qui Brahms va arribar a tindre una estreta relació fins a la seua mort en 1856, va compondre quatre simfonies. La primera, que interpretarà la Simfònica de Castelló en la segona part del concert, inspirada en un poema de Böttger i amb clares influències de Chopin, Schubert i Beethoven. Una obra que va ser esbossada en quatre jornades i acabada amb la mateixa celeritat amb la seua estrena en 31 de març de 1841, un any després de contraure matrimoni amb Clara, dirigida per Mendelsohn. Com sol succeir en les obres d'aquest compositor, la simfonia s'evadeix dels esquemes habituals per a buscar la llibertat compositiva amb una imaginació encomiable, noves formes d'expressió i una línia romàntica clara.

Amb aquests dos compositors la Simfònica presenta un programa que pretén fer una radiografia simfònica de la música del romanticisme alemany fent gala de dos de les seues línies compositives més significatives. Una cita ineludible per a viatjar a l'Alemanya del segle XIX a través de les emocions i la seua música.

A més, l'Auditori de Castelló posa a la disposició dels assistents simultàniament l' "Espai de 4 a 10" a la Sala de Cambra M. Babiloni, un espai d'educació musical no formal dirigit per Irene García i Lluïsa Ros perquè també els xiquets i les xiquetes d'edats compreses entre els 4 i els 10 anys s'aproximen a la música d'una manera vivencial i divertida mitjançant jocs, cançons i experiències en grup que promouen el desenvolupament fisico-corporal, cognitiu, sensorial i afectiu mentre els adults gaudeixen dels concerts d'abonament de l'Auditori. El preu l'"Espai" és de 3 euros, prèvia inscripció en didactica_auditori_castello@gva.es. A més, als participants se'ls ofereix un descompte sobre el preu de l'entrada del concert i una invitació per a assistir a un dels espectacles familiars programats en l'Auditori o en el Teatre Principal de Castelló.

Programa:

1ª Part

Serenade n. 1 en Re Mayor, opus 11, de J. Brahms

2a Part

Sinfonia n. 1 en si bemol Mayor, opus 38, de R. Schumann