Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 17:31

Vicent Moliner logra el premi a l'excel·lència investigadora de la Reial Societat Espanyola de Química

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

Moliner és avaluador de més de 30 revistes d'investigació i projectes d'investigació per a diverses agències d'avaluació nacionals i internacionals

Castellón Información

El catedràtic de Química Física de la Universitat Jaume I, Vicent Moliner Ibáñez, ha rebut un dels quatre premis a l'excel·lència investigadora 2019 que atorga la Reial Societat Espanyola de Química. El guardó valora la trajectòria recent dels últims cincs anys i implica la concessió d'un diploma i una dotació econòmica que es lliurarà a final d'any a Madrid.

Moliner, professor del Departament de Química Física i Analítica de l'UJI, llicenciat en Química per la Universitat de València i doctor en la mateixa disciplina per la universitat pública de Castelló, va dur a terme la seua estada post-doctoral a la Universitat de Bath (Regne Unit). Des de llavors, ha realitzat múltiples estades d'investigació en universitats i centres d'investigació d'Espanya, Regne Unit, Suècia, França o Polònia, a més de ser professor visitant en la Universitat Tecnològica de Lodz (Polònia, 2009) i en la Universitat de Bath (Regne Unit, 2017).

És autor d'un llibre, vuit capítols de llibre i prop de 200 articles d'investigació en revistes com Nature Chemistry, Nature Communications, J. American Chemical Society, Proc. Nat. Acad. Sci. USA, Chemical Science, Angew. Chemie o ACS Catalysis. En l'actualitat compta amb quatre sexennis d'investigació.

Dirigeix el Grup d'Investigació de Bioquímica Computacional de l'UJI, dedicat a la descripció computacional de fenòmens de catàlisi en sistemes biològics mitjançant mètodes que combinen la mecànica quàntica amb la mecànica molecular. L'objectiu del grup és el coneixement d'aquests processos a escala molecular i la seua aplicació, en col·laboració amb altres grups, en el disseny de nous materials pel seu ús en biomedicina o biotecnologia com són, nous agents farmacològics per inhibir l'activitat enzimàtica, o el disseny de nous enzims.

Al llarg de l'última dècada ha impartit més d'una trentena de conferències en congressos internacionals i ha participat en 12 projectes nacionals i dos internacionals, ocupant-se de la direcció en una desena. En 2008, va ser guardonat amb el Premi ExpoQuimia R+D+i en la categoria de Biotecnologia. Ha dirigit vuit tesis doctorals en els últims 10 anys.

És membre de l'Editorial Board de la revista Archives of Biochemistry and Biphysics i de la revista International Journal of Molecular Science, així com editor convidat per números especials en Archives of Biochemistry and Biophysics, i co-editor en Physical Chemistry and Chemical Physics i Frontiers in Chemistry.

Moliner és avaluador de més de 30 revistes d'investigació i projectes d'investigació per a diverses agències d'avaluació nacionals i internacionals, inclòs l'European Research Council. És membre de la Reial Societat Espanyola de Química i del seu grup especialitat 'Química i Computació', de la Societat Biofísica d'Espanya, de l'American Chemical Society i Fellow de la Royal Society of Chemistry del Regne Unit.