Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

GIE TEAM organitza unes jornades per a formar a professors en l'ús d'aplicacions i plataformes

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Les jornades, que tindran lloc a l'Aula Magna de l'Edifici ESTCE, arrancaran el dia 13 de juny a les 16 hores amb una ponència de Karina Fuertes

Castellón Información

Els pròxims 13 i 14 de juny de 2019 tindran lloc a la Universitat Jaume I les III Jornades DIMEU: Dispositius mòbils en l'educació universitària: Eines Programari en Educació Secundària i Universitat, que reuniran 14 ponents procedents de diferents centres internacionals, a més de professorat d'universitats espanyoles i de la pròpia UJI, amb la finalitat de donar suport al professorat en l'ús de les eines digitals com mig didàctic a més de conéixer les tendències educatives actuals que puguen ajudar el professorat a respondre a les necessitats que l'alumnat planteja i aprendre experiències i casos de docents espanyols i internacionals.

Les jornades, que tindran lloc a l'Aula Magna de l'Edifici ESTCE, arrancaran el dia 13 de juny a les 16 hores amb una ponència de Karina Fuertes, procedent de l'Observatori de Tendències en Innovació Educativa, de l'Institut Tecnològic de Monterrey a Mèxic. L'objectiu d'aquesta ponència és conéixer les tendències educatives actuals que poden ajudar el professorat a respondre les necessitats que l'alumnat planteja, a més de reflexionar i debatre sobre els reptes als quals ha de fer front l'ensenyament en el context actual.

Després de la ponència, es realitzaran una sèrie de tallers pràctics en els quals es presentaran i treballaran amb diferents Apps, plataformes i eines digitals que poden ser aplicades en un entorn universitari. Aquests tallers seran impartits per professorat de la Universitat Jaume I, com són Ilu Vallet, Víctor del Corte, Edurne Zubiria i Susana Martínez, aquesta última de la Universitat Politècnica de València. El professorat assistent a aquests tallers tindrà l'oportunitat de conéixer Apps, Plataformes Programari i eines per a aplicar en el procés d'ensenyament-aprenentatge.

El 14 de juny, les jornades començaran a les 9 hores del matí amb una ponència de Vicente Martínez, sobre avanços en tecnologies, innovació i desafiaments de l'educació superior, on es presentaran les principals conclusions del congrés ATIDES, congrés 100% virtual amb gran presència de docents de Nicaragua, Mèxic i Espanya.

Després d'aquesta ponència, tindrà lloc un panell d'experiències de professorat de diferents universitats espanyoles com són: Andrés M. Terrasa de la Universitat Politècnica València, Javier Benitez de la Universitat de Màlaga, José Luis Gómez de la Universitat de Granada i Inma Bel de la Universitat de València. Aquests quatre ponents compartiran les seues experiències en l'ús i aplicació d'Apps, plataformes i eines digitals en l'educació universitària. Finalment, tindrà lloc el panell d'experiències del professorat de l'UJI, que, igual que la taula anterior, exposaran com, des de l'UJI, s'estan utilitzant aquestes eines en diferents Graus i àrees de coneixement. Aquests professors són: Inmaculada Beltrán, Merche Marqués, Nuria Alemany i María Ángeles Llopis Nebot.

Aquestes jornades són gratuïtes prèvia inscripció al correu formacio@uji.es i estan finançades per la USE, Unitat de Suport Educatiu de la Universitat Jaume I, a través de la seua convocatòria d'ajudes per a l'organització de Cursos i Congressos sobre docència, 2018‐2019 (Ref. 3656/18).

GIE TEAM és un Grup d'Innovació Educativa de la Universitat Jaume I, creat amb l'objectiu de treballar en tres àrees: Tecnologia, Equips i Activitats Motivadors (TEAM) i està format per les professores Teresa Vallet, Teresa Martínez, Ilu Vallet, Edurne Zubiria i Víctor del Corte del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I i per la professora Inma Bel, del Departament de Finances i Comptabilitat de la Universitat de València.

Mitjançant l'organització d'aquestes jornades, el GIE TEAM busca contribuir a la millora de l'activitat docent, ajudant en l'expansió del coneixement i donant suport a l'intercanvi d'experiències dins de la comunitat educativa a nivell nacional i internacional. Al llarg de tot el programa es persegueix donar suport a les accions docents realitzades a l'aula universitària i no universitària per a la millora del procés d'aprenentatge que comporten una innovació metodològica, així com el desenvolupament i utilització de tecnologies com a recursos didàctics.