Uns 80 estudiants participen en un taller a la BUC que dóna com a resultat 15 dissenys d'interior funcionals utilitzant materials com la fusta o el Krion
Castellón Información
Al voltant de 80 alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny tant de València com de Castellóhan participat en el taller celebrat a Vila-real amb el repte de plantejar solucions d'interiorisme innovadores i funcionals per a l'edifici de l’Espai Jove.El resultat d'aquesta activitat, emmarcada en el conveni que manté l'Ajuntament de Vila-real amb l’EASD de València, han sigut un total de 15 projectes en els quals s'han utilitzat materials com la fusta o el material ceràmic Krion.
L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha participat en la sessió d'exposició de propostes amb la qual s'ha tancat aquest taller intensiu de dos diesque ha tingut com a escenari la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC). Es tracta de la segona edició d'aquest taller, que en la seua primera convocatòria va donar com a resultat la decoració de la façana de la BUC amb peces de Krion amb forma de flor de taronger.
En aquesta ocasió, com a novetat, s'ha comptat amb la participació també d'alumnat de la EASD de Castelló, coordinat per la professora Marina García-Broch.Els estudiants, que han estat acompanyats per un total de deu professors i professores, s'han enfrontat al repte d'haver de desenvolupar propostes creatives per a aportar solucions d'interiorisme a l’Espai Jove en tres àmbits: potenciar la singularitat de l'edifici com un espai dedicat als més joves, millorar l'acústica de la zona de l'escenari i crear un espai de sala d'espera i recepció en l'hall d'entrada.
Segons ha explicat Sergio Ferrero, professor coordinador del taller, els alumnes, organitzats en diferents grups, han plantejat finalment unes 15 propostes d'interiorisme utilitzant materials com la fusta o el Krion. Ferrero ha apuntat que en aquesta segona edició del taller s'ha donat “més llibertat d'elecció de materials” als participants. Una vegada presentats els dissenys, es procedirà a la seua anàlisi per part del professorat de l’EASD, al costat dels responsables municipals i empreses col·laboradores a fi de triar les propostes que en una fase posterior del projecte puguen plasmar-se en l’Espai Jove.
Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real ha reeditat el conveni de 12.500 euros amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València,amb l'objectiu de canalitzar el talent i la creativitat dels estudiants per a oferir propostes innovadores d'arquitectura efímera i decoració en edificis i espais públics de la ciutat.
Fruit del primer conveni, que es va signar l'any passat, es va fer una intervenció en la BUC, a l'abril de 2019, on es va decorar la façana amb peces del material ceràmic Krion en forma de flor de taronger, en col·laboració amb les empreses locals Porcelanosa i Sistemas Robles.
Dins del nou conveni ja es va fer una primera acció aquest mes de setembre, amb l'exposició de 37 maquetes i panells amb idees de decoració per a l’Espai Jove utilitzant materials reciclats com a cartó, a càrrec d'alumnes de primer curs de l’EASD.