L'alcalde de Vila-real ha lamentat les declaracions realitzades dels locals en les quals amenacen a l'executiu local amb presentar una denúncia i assegura que la solució ha de ser tècnica i jurídica
Castellón Información
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat les declaracions realitzades ahir pels propietaris de locals del carrer del Pare Molina –coneguts com a les tasques-, en les quals amenacen a l'executiu local amb presentar una denúncia. El primer edil reitera que el govern municipal no acceptarà pressions “d'un costat ni d'un altre” i que es continua avançant en un proposta per a donar eixida a una “situació nova” i “complexa”. Per a això, l'Ajuntament ha contractat un advocat extern, amb l'objectiu de despolititzar la qüestió i arribar a la millor solució jurídica.
“És absolutament fals que hagem donat cap ordre per a multar o no en la zona, com assenyalen els propietaris; la Policia Local actua sempre amb el seu propi criteri tècnic i policial. Estem a punt de tindre enllestida una proposta que puga ser presentada a les parts. Es tracta d'un problema complex, que no pot solucionar-se, ni seria just fer-ho, posant-nos al costat d'una part. Per contra, hem d'aconseguir l'equilibri entre els drets dels locals i els seus clients i els dels veïns. Lamentablement, tal com s'està actuant per totes dues parts no és el camí”, assenyala Benlloch, qui veu “intolerables” les pressions amb denúncies i amenaces. “Tothom té dret a acudir a defensar els seus drets davant la instància que considere, inclosa la penal, però també han de mesurar bé les conseqüències”, agrega.
L'alcalde recorda que les tasques van ser regulades amb un decret datat l'11 d'abril de 2018, seguint les recomanacions d'informes tècnics, en el qual es van establir una sèrie de mesures que no s'han complit, ja que la resolució va ser recorreguda pels locals i es troba en aquests moments pendent de resolució judicial. “Per aquest motiu, l'Ajuntament no ha procedit a exigir aquestes mesures, per responsabilitat i per prudència, perquè els locals han demanat una suspensió del decret fins que es resolga el recurs, ja que, si després el jutjat anul·la alguna dels mesures d'aquell decret, el mal als locals seria de costosa reparació i el consistori podria ser condemnat a indemnitzar els danys i perjudicis”, detalla.
“Amb aquesta qüestió pendent, tenint en compte que acabem de declarar davant el jutjat per possibles responsabilitats personals i sabent que hi ha nomenat un advocat que està treballant en la comissió tècnica constituïda el passat 25 de març, la pressió que s'està exercint per totes dues parts sobre l'Ajuntament no és comprensible ni tolerable”, afirma Benlloch, qui incideix en què el consistori ha de vetlar per la millor convivència i equilibri entre els drets de tots. “Això no és un tema polític. No es discuteix que aquest tipus d'activitats puguen existir i siga desitjable que tinguen cabuda en un projecte de ciutat viva i dinàmica com Vila-real, que genere oportunitats, progrés i economia. Per contra, la solució ha de ser tècnica i jurídica; això és el que han d'entendre totes les parts”, puntualitza.
“Des del principi, els tècnics municipals han aconsellat solucions tècniques i legals acordades entre les parts i és el que estem intentant, amb els instruments que teníem i que tenim i amb les noves oportunitats que s'obrin; mai hi ha hagut cap ordre per part d'alcaldia ni de la Regidoria de Seguretat Ciutadana per a multar ni per a deixar de fer-ho”, agrega l'alcalde. “Esperem que el sentit comú s'impose en un problema complex que no té solucions senzilles. Hi haurà diàleg, com sempre ha hagut en aquest equip de govern, per a aconseguir els equilibris necessaris en el nostre projecte de ciutat, vetlant sempre per l'interés general al marge d'interessos particulars”, afegeix. Aquest diàleg, matisa l'alcalde, s'està produint en aquest moment en un àmbit tècnic; “serà amb els polítics quan tinguem una proposta sòlida amb tots els informes favorables que puga ser discutida o millorada”, conclou.