Són gratuïtes i no és necessaris preinscriure's prèviament, per a un màxim de 20 persones
Castellón Información
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre reprén a partir del pròxim 1 de juliol les visites guiades al castell de Xivert i a l'ermita de Santa Llúcia, tots dos Béns d'Interés Cultural. Adaptant-se a les recomanacions per la COVID-19, es faran amb grups reduïts d'un màxim de 20 persones, amb la finalitat de poder mantindre les distàncies de seguretat. Les visites són gratuïtes i no és necessaris preinscriure's prèviament. Únicament ha d'acudir-se al punt de trobada establida (aparcament del castell i entrada de l'ermita de Saint Lucia) per a participar.
Aquestes visites s'estan realitzant des de fa vuit anys i han experimentat un interés creixent, reflectit en l'increment de visitants, durant tot aquest temps. Maria Agut, edil de Cultura, ha assenyalat que "seguim centrats en el nostre objectiu d'atraure visitants a través de l'important patrimoni amb el qual comptem i, en el cas del castell o d'altres activitats turístiques com la ruta "L'Herència del Temple" que existisca un flux de visitants cap al nucli d'Alcalà".
En el cas del castell, les visites seran tots els dimecres i divendres, a partir de les 8.45 hores, des de l'aparcament al qual s'accedeix en vehicle des del nucli urbà d'Alcalà. Durant la visita, es detallen les diferents troballes arqueològiques realitzats al castell i es recorren els diferents punts de l'enclavament relacionats amb les diferents etapes històriques de les quals es conserven restes com la ibera, musulmana o templera. La visita finalitza en la Col·lecció Museogràfica d'Arqueologia Gaspatxera, situada en el CESAL d'Alcalà, per a comprendre la importància de les restes descobertes després de les diferents campanyes d'excavacions realitzades sota la supervisió del Servei d'Arqueologia de la Diputació Provincial.
Les visites a l'Ermita de Santa Llúcia es realitzen els dijous, dissabtes i diumenges, de 9h a 13h. La visita inclou conéixer les restes del jaciment iber existent, visitar la capella barroca i el Centre d'Interpretació Etnològica en el qual s'exposen maquetes i material audiovisual sobre la riquesa històrica i arqueològica del jaciment.