L'alcalde signa la renovació de la cessió temporal que ajudarà a fer front a eventuals rebrots o noves onades de la pandèmia
Castellón Información
L’Ajuntament de Vila-real posa de nou a la disposició de la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal les instal·lacions de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva per al seu ús com a hospital auxiliar, en el cas que rebrots de la pandèmia per la Covid-19 el feren necessari. L’alcalde, José Benlloch, ha signat ja la resolució per a renovar la cessió temporal de les instal·lacions, en la qual s’estableix també que la Conselleria assumisca els treballs i costos de manteniment de les dependències mentre dure la cessió.
“Des de l’inici d’aquesta crisi sanitària sense precedents hem posat tots els nostres recursos i voluntat de col·laboració al servei de les autoritats sanitàries. Així ho vam fer en el seu moment amb la cessió de la residència del CTE per al seu ús com a centre mèdic adscrit a l’Hospital Universitari de la Plana i no tenim cap dubte a tornar-ho a fer, tal com se’ns ha requerit, per a fer front a eventuals rebrots o noves onades de la pandèmia”, detalla Benlloch. “El Centre de Tecnificació Esportiva és un edifici pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes; un monstre de 28 milions d’euros buit de contingut al qual vam haver de donar viabilitat en 2014, amb un conveni pel qual l’Ajuntament assumia la seua gestió, pendent encara de renovar”, incideix l’alcalde. Referent a això, Benlloch que el consistori segueix a l’espera de resposta “des de fa cinc anys” per part del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, per a poder reunir-se i abordar aquesta i altres qüestions pendents en matèria educativa.
El CTE, que compta amb una residència de 36 habitacions, piscina i pavelló poliesportiu, va ser inaugurat l’any 2011, encara que la seua obertura no va ser possible fins a l’any 2014, quan Benlloch va aconseguir desbloquejar la situació del recinte amb un conveni d’encomanda de gestió amb la Generalitat, que manté la titularitat de l’edifici. El passat 26 de març, en moments especialment complicats de la pandèmia, l’alcalde va posar les instal·lacions a la disposició de les autoritats sanitàries, col·laborant a més en el seu condicionament com a hospital de campanya adscrit a la Plana per a atendre casos lleus de la Covid-19. Després de poc més d’un mes en funcionament, l’hospital del CTE va donar l’alta mèdica al seu últim pacient de coronavirus el mes de maig. En aquest període, es van atendre 43 pacients, amb una estada mitjana de 19,8 dies.
“El Centre de Tecnificació Esportiva ha demostrat la seua capacitat i eficàcia per a poder ser utilitzat com a hospital auxiliar i està ja completament dotat per a això; dotació en la qual l’Ajuntament de Vila-real també ha col·laborat activament, facilitant l’accés a materials o la infraestructura de comunicacions necessària per a la seua posada en servei a través de l’anell de fibra òptica municipal. Per tot això, i encara que confiem que no siga necessari, estem orgullosos de poder col·laborar una vegada més amb la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal en aquesta batalla contra la pandèmia”, agrega Benlloch.
La cessió temporal de les instal·lacions, amb resolució d’alcaldia datada el 23 de juliol, compta també amb el vistiplau de la Comissió mixta de seguiment del conveni del CTE entre Ajuntament i Generalitat. El document incorpora una clàusula per la qual es condiciona la cessió a l’assumpció per part de Sanitat dels costos i treballs necessaris per a garantir el correcte manteniment de les dependències mèdiques.