L'objectiu principal de garantir la màxima normalitat i seguretat en el retorn de les vacances i la tornada al col·legi al setembre
Castellón Información
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha supervisat aquest matí els treballs que, en el marc del Pla de xoc estival d’SPV per la COVID-19, estan desenvolupant els Serveis Públics Vila-real i els beneficiaris de l'atur agrari a l'entorn del Molí la Vila. El propi alcalde, juntament amb el regidor d’SPV, Francisco Valverde, ha dissenyat el pla especial, en vigor des de fa un mes, amb l'objectiu principal de garantir la màxima normalitat i seguretat en el retorn de les vacances i la tornada al col·legi al setembre.
La posada a punt de les instal·lacions i edificis municipals, tant administratives com col·legis, centres culturals, esportius o patrimonials, a més de la millora de zones verdes, camins rurals i via pública són algunes de les accions incloses en el pla de xoc, que el mateix Benlloch supervisa cada dia en coordinació amb l'equip d’SPV per a assegurar la seua execució. La neteja de cunetes per a previndre els efectes d'una possible gota freda o la posada a punt del Termet, amb cinc operaris fixos, són uns altres dels eixos del pla. “Treballem amb SPV cada dia perquè la tornada de les vacances i especialment en la dels xiquets als col·legis, puga desenvolupar-se amb la màxima normalitat i que, dins de la prudència i responsabilitat en aquesta crisi sanitària que no ha acabat encara, la ciutat puga continuar avançant”, explica Benlloch.
Dins de les actuacions del pla especial, els operaris de l'atur agrari han estat treballant aquest matí en el condicionament de l'entorn del Molí la Vila. “Aquesta zona formava part d'un projecte dins del Pla 135 de la Diputació Provincial, per a continuar les fases de rehabilitació i millora i impulsar la cafeteria del coneixement i una làmina d'aigua amb aus aquàtiques. No obstant això, després de la irrupció de la pandèmia pel COVID-19, i dins del Pla de priorització i impuls de projectes pendents, l'equip de govern va decidir congelar-lo de moment i renegociar la subvenció amb la Diputació. El mateix ha succeït amb l'alberg”, recorda l'alcalde. Atés que de moment no es va actuar en l'edifici, l'executiu local ha decidit adequar l'entorn. “Es tracta de treballs destinats a millorar la salubritat i el manteniment de l'entorn, amb l'esperança de poder retornar prompte el mercat ambulant de la fruita i la verdura a aquest espai”, agrega Benlloch.
El programa de l'atur agrari beneficia enguany a un total de 37 persones desocupades del sector agrícola -32 operaris i 5 capatassos-, que s'han incorporat als Serveis Públics des del 3 d'agost fins al 30 de setembre. La contractació, amb un pressupost global de 121.296 euros, compta amb una subvenció del Servei Públic d'Ocupació del Govern d'Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament.