Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Christina Rosenvinge, Raül ‘Refree’ i Juanma Latorre (Vetusta Morla) protagonitzaran les ‘Converses del Trovam’ a Castelló

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

S’abordaran qüestions com la gestió musical després de la pandèmia i experiències turístiques singulars al voltant de la música

Castellón Información

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha donat a conéixer la programació completa d’activitats professionals de la seua huitena edició. D’aquesta manera, entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre a Castelló de la Plana, es portaran a terme diversos debats per tal de diagnosticar l’estat actual de la indústria musical i quins desafiaments haurà de superar. A més, les persones inscrites tindran al seu abast tot un seguit de tallers pràctics i artistes destacats contaran les seues experiències i opinions en les ‘Converses del Trovam’, una experiència que es va posar en marxa l’any passat amb Luz Casal i que en aquesta edició comptarà amb Christina Rosenvinge, Premi Nacional de Músiques Actuals 2018; Raül ‘Refree’, cantant, guitarrista i productor d’artistes com Senior i el Cor Brutal, Sílvia Pérez Cruz, Kiko Veneno, Rosalía o El Niño de Elche; i Juanma Latorre, guitarrista i compositor de Vetusta Morla.

Un any més, la indústria musical valenciana està convocada a Castelló de la Plana per tal de diagnosticar l’estat del sector. Enguany la fira estarà marcada per les conseqüències del coronavirus, ja que la seua irrupció ha suposat la suspensió d’activitats durant moltes setmanes, amb milers de llocs de treball en joc i quantioses pèrdues econòmiques, i la reactivació no està exempta de problemes. Així, és necessari reflexionar sobre la situació actual per tal de trobar vies que asseguren el futur.

La Fira Valenciana de la Música està coorganitzada per la Valencian Music Association (VAM!) i l’Institut Valencià de Cultura amb la participació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i de la Diputació de Castelló. Així mateix, hi col·laboren À Punt Mèdia; Turisme Comunitat Valenciana; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; i la Berklee College of Music. Finalment, el Trovam – Pro Weekend compta amb el patrocini de Cerveza Turia.

Els primers professionals es trobaran a l’Auditori de Castelló de la Plana el dimecres 11 de novembre en una reunió del circuit de programadors. A l’endemà començaran les taules de debat amb representants institucionals, promotors i periodistes.

Així, el dijous 12 es parlarà de les polítiques culturals després de la pandèmia amb Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Carolina Rodríguez, de Producciones Baltimore, empresa responsable de festivals com el Low, el Fuzzville o el Warm Up; Eugenio Viñas, col·laborador d’À Punt, ‘Valencia Plaza’, ‘El País’ o ‘GQ’; Marylène Albentosa, gestora cultural de l’Ajuntament de Guardamar del Segura; i Pepe Ayelo, director de la Casa de Cultura de Villena.

Posteriorment, també el dijous, s’abordarà la situació en la qual es troba l’Estatut de l’artista. La crisi de la Covid-19 ha posat en evidència que els artistes continuen sent un dels sectors més vulnerables de la cadena de valor musical. En aquest cas, els ponents seran Carmen Zapata, portaveu de la Plataforma Estatal per la Música (PLAM); Guillem Arnedo, músic, president de la Unió de Músics Professionals de l’Estat, i Marta Castro, advocada, docent i consultora en l’àmbit cultural, especialitzada en propietat intel·lectual i bones pràctiques.

El divendres dia 13 es desenvoluparà la segona edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical), activitat organitzada en col·laboració amb l’Associació de Promotors (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana. La primera de les seues activitats permetrà als assistents conéixer alguns dels esdeveniments musicals més singulars de l’Estat: Festival Vesos i Siberia en la cabeza de València; el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú; el Lunáticos, Festival de la Luna Llena de Huelva; i el festival Pirineos Sur d’Osca. A més, se celebrarà una xarrada sobre la relació entre la tecnologia i el turisme.

Protocol de seguretat Covid-19

Cal tindre en compte que l’organització de la Fira Valenciana de la Música ha elaborat un complet protocol de seguretat contra la Covid-19. Així, es vol aconseguir que els assistents gaudisquen d’espais segurs alhora que es compleixen les normatives sanitàries fixades per les autoritats.

 Per tant, l’accés tindrà caràcter nominatiu a través d’acreditació professional, entrada o invitació; serà obligatori l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic; no es permetrà l’entrada a les persones que superen els 37,5º de temperatura; s’hauran de fer servir els itineraris marcats per tal de desplaçar-se pels recintes; el consum de begudes i menjar sols estarà permés en les zones habilitades per a aquests usos; i els aforaments s’adaptaran a les restriccions corresponents. Cal destacar que algunes activitats es podran seguir en línia per tal que estiguen a l’abast de tothom.

Tallers professionals

S’ha de destacar que el Trovam – Pro Weekend segueix apostant per la realització de tallers pràctics que poden ser d’interés per als professionals inscrits.

En aquesta edició, la Fira ha organitzat seminaris sobre els agregadors digitals amb Mario Pato, director internacional d’Altafonte; el ‘playlisting’ en Spotify amb Carlos Casany, Streaming Strategist de Sony Music Spain i director d’Indiemono; la indústria del videoclip amb Karen Saurí, de la productora Canada; la contractació d’artistes, amb l’advocada Belén Gracia; l’esponsorització amb David Sánchez, CEO de The Music Republic, promotora de festivals com el FIB, l’Arenal Sound, el Festival de les Arts, o el Viña Rock; i l’anàlisi de dades amb Alexandre Perrin, professor de Music Business en la Berklee College of Music.

El dissabte 14, els assistents podran conéixer altres projectes singulars de la indústria musical estatal com el circuit ‘Girando por Salas’ (GPS), que enguany celebra el seu desé aniversari; la Unió Fonogràfica Independent (UFI); l’organització Basque Music, responsable de la promoció internacional de la música produïda a Euskal Herria; i el Benicàssim Blues Festival.

D’altra banda, es presentaran els llibres ‘B’ de Pau Roca, guitarrista de La Habitación Roja; ‘Rodie Advisor. Así se cocinan las giras indie’ de Laura Ramos; ‘No olvides las canciones que salvaron tu vida’ de Carlos Pérez de Ziriza; i ‘Guía del Madrid de la Movida’ de Patricia Godes, en una taula de debat musicoliterària conduïda pel periodista cultural Manolo Bosch.

Tota la programació de la fira Trovam es pot consultar en ‘firatrovam.com’.