Després d’estudiar diferents propostes presentades s'ha acordat acceptar l’oferta feta per l’empresa Facsa
Castellón Información
La Comunitat d’Usuaris d’Abocaments (EDAR) Nules-la Vilavella portarà a terme controls per a la detecció primerenca de restes de material genètic del virus SARS-Cov-2, causant de la malaltia Covid-19, en les aigües residuals.
Així ho han anunciat hui el president de l’entitat i alcalde de Nules, David García, i la vicepresidenta i alcaldessa de la Vilavella, Carmen Navarro, els quals han coincidit en assenyalar l’importància d’aquesta iniciativa amb la que es vol previndre possibles rebrots del Covid-19 en aquestes poblacions.
De manera que, la Junta Directiva de l’EDAR Nules-la Vilavella després d’estudiar diferents propostes presentades ha acordat acceptar l’oferta feta per l’empresa Facsa, per tant serà l’encarregada de prestar aquest servei, en principi, per un període d’un mes, de l’1 al 30 de novembre, i per un import de 17.303 euros.
“De les tres ofertes presentades aquesta era la més avantatjosa. Es faran analítiques totes les setmanes i es prendran un total de tretze mostres cada setmana com a mesura preventiva per a poder així detectar possibles positius”, comenta David García.
En concret a Nules es faran setmanalment deu proves: a les sis escoles, a la Residència de Persones Majors Mare de Déu de la Soledat; una a les platges, una altra a Mascarell; i una última a l’IES Gilabert de Centelles.
A la Vilavella s’analitzaran tres mostres que correspondran a la zona de dalt del poble on es troba l’escola; a la part mitjana de la població que compta amb l’escoleta infantil i la Casa de la Música, entre altres; i a la zona de baix on estan les instal·lacions esportives.
Davant açò, Carmen Navarro, explica que “aquestes analítiques les farem públiques i segons els resultats ampliarem les proves al mes de desembre donat que en aquest moments qualsevol prevenció és important per a fer front a la situació epidemiològica que estem patint”.