Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

El PSPV de Castelló dóna suport a la política energètica del Govern central

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

La proposta també destaca la cobertura als consumidors més vulnerables amb la creació del bo social tèrmic

Castellón Información

L'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat, per unanimitat, una resolució presentada i defensada pel vicesecretari i diputat nacional, Germán Renau, de suport a la política energètica del govern d'Espanya presidit per Pedro Sánchez, pel seu compromís amb la seguretat de subministrament i la gradual reducció de cost als consumidors. Així mateix, la proposta també destaca la cobertura als consumidors més vulnerables amb la creació del bo social tèrmic i el reforç del bo social elèctric.

Durant les últimes setmanes s'ha posat en relleu la volatilitat dels preus majoristes de l'energia elèctrica i en sols 15 dies de diferència es va aconseguir, tant el preu màxim, com el mínim dels últims anys. Renau va explicar que això és degut als "desajustaments entre l'oferta i la demanda" que provoquen l'entrada en el mix diari de les tecnologies menys eficients i més dependents dels costos del combustible.

En este sentit, la política energètica del govern de Pedro Sánchez, i amb Teresa Ribera enfront del Ministeri de Transició Ecològica, està centrada a reformar el sistema elèctric de manera que obtinga una major estabilitat mitjançant la penetració massiva d'energies renovables, que són més competitives.

"En estos últims mesos s'ha desenvolupat un paquet legislatiu que inclou figures específiques per a l'autoconsum, l'emmagatzematge, la hibridació, l'agregació de la demanda i l'emmagatzematge, que contribuiran a una descentralització del sistema elèctric i a una més eficient generació millorant els costos i la garantia de subministrament", explica el vicesecretari provincial.

A més, el govern ha presentat un projecte de llei per a la creació del Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric, que traurà de la factura elèctrica els costos addicionals relacionats amb les Renovables, la Cogeneració i residus (RECORE) i se sustentarà mitjançant aportacions de tots els consums energètics, i no sols els elèctrics.

"El govern va establir entre els seus compromisos d'investidura la reforma del sistema elèctric i l'està duent a terme d'una manera ordenada i solvent. I ho està fent complint amb els compromisos internacionals de l'Acord de París per a la descarbonització de l'economia i la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, establint uns objectius de penetració d'energies renovables del 74% per a 2030 i la neutralitat climàtica en 2050", afirma Renau.

Finalment, cal destacar el compromís que l'actual govern manté amb els consumidors més vulnerables i que demostra a través de l'estratègia nacional contra la pobresa energètica, aprovada en 2019. En ella, es defineixen els paràmetres de la pobresa energètica i es reforça el bo social elèctric, a més de crear-se el nou bo social tèrmic.