Les bases per a sol·licitar les ajudes estaran disponibles fins al 24 de març i la localitat contarà amb 272.797 euros per a destinar a les persones interessades
Castellón Información
Fins al pròxim 24 de març les persones autònomes i xicotetes empreses de Nules poden sol·licitar les ajudes parèntesi contemplades en el Pla Resistir, convocat per la Generalitat Valenciana i al que es va adherir l’ajuntament el passat mes de gener.
Les bases per a la concessió d’aquestes ajudes s’han publicat hui al Butlletí Oficial de la Província (BOP), de manera que les persones sol·licitants podran ser beneficiàries d’una quantitat fixa de 2.000 euros per cada persona autònoma o xicoteta empresa amb un màxim de 10 persones treballadores; i d’una quantitat variable de 200 euros per cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social, en data 31 de desembre del 2020, contractada per la xicoteta empreses o persona autònoma locals.
Per tant, les persones interessades hauran d’emplenar les corresponents sol·licituds en la seu electrònica de l’ajuntament, o de forma presencial presentar les instàncies a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.
No obstant això, cal assenyala que el municipi de Nules comptarà amb un total de 272.797 euros per a aquest tipus d’ajudes, així doncs l’ajuntament es va reunir la setmana passada amb representants de gestories i de persones autònomes del poble per a traslladar-los i informar-los dels detalls d’aquesta convocatòria, per a que pogueren així treballar en la tramitació de la documentació que hi ha que aportar. A més a més, en cas de registrar-se algun dubte es pot contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local, a l’edifici de l’antiga Cambra Agrària, on s’ha instal·lat un punt d’informació.
L’Ajuntament de Nules destinarà 40.919,55 de les arques municipals al Pla Resistir, que està cofinançat amb la Generalitat Valenciana que aportarà 170.498,12 euros, i amb la Diputació Provincial de Castelló que destinarà 61.379,32 euros.
Amb tot, l’alcalde David García, comenta “amb aquestes ajudes es vol evitar un major deteriorament del teixit empresarial i ajudar a la conservació de l’ocupació, en definitiva la intenció és mitigar les conseqüències socials que ha tingut l’aplicació de les mesures restrictives en l’activitat econòmica local des de la declaració de la pandèmia”.