Noticias Castellón
lunes, 25 de noviembre de 2024 | Última actualización: 23:18

Diputació forma 18 educadors ambientals com ambaixadors del Pacte Verd Europeu a tota la província

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Actuaran a peu de carrer en els 115 municipis castellonencs de menys de 5.000 habitants

La Diputació Provincial de Castelló ha iniciat la formació de 18 educadors ambientals que es convertiran en els ambaixadors del Pacte Verd Europeu a tota la província. Els equips actuaran a peu de carrer en els 115 municipis de menys de 5.000 habitants de la província, que serà la primera de l’estat amb educadors ambientals a tots els municipis. L’Objectiu és conscienciar a la població per complir la regla fonamental de: Reduir, Reciclar i Reutilitzar.

EM/ Castellón Información

Aquest matí ha començat la formació dels 18 educadors ambientals que actuaran a peu de carrer als 115 municipis de menys de 5.000 habitants de les comarques de Castelló. La inauguració de la sessió formativa sobre Pacte Verd Europeu s’ha dut a terme al Centre Provincial d’Energies Renovables (CPER), i ha estat organitzat pel Centre Europe Direct Castelló.

Els diputats de les àrees de Sostenibilitat i d’Internacionalització de la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia i Pau Ferrando, han donat la benvinguda, als nous educadors, acompanyats per la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer

 width=

El diputat Ignasi Garcia ha realçat que la província de Castelló siga la primera a prestar el servei d’Educació Ambiental a totes les seues localitats. "Vam començar amb la capital i ara aplegarem a tots els racons de les nostres comarques gràcies a aquest nou equip, que acompanyarà al veïnat, a associacions i a l’empresariat dels pobles més menuts a assolir hàbits de consum que generen menys residus i a separar-los de manera adequada per al seu reaprofitament”.

Com a part de la tasca de conscienciació amb la societat adulta, les educadores i educadors ambientals informaran del funcionament de serveis gratuïts com els ecoparcs i la recollida de voluminosos. L’acció es durà a terme tant amb la població resident com amb la flotant que habita els pobles en períodes vacacionals. “Reforçarem l’acció en dies festius per recordar que la gestió responsable dels residus no descansa ni acaba quan sortim de la nostra residència habitual”, ha insistit Garcia.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer ha posat en valor la col·laboració entre administracions per “facilitar el canvi en el model de recollida selectiva en la línia del nou Pla Integral de Residus valencià”. Un “canvi de paradigma” en el qual “ha sigut decisiva l'aposta de la Diputació de Castelló i el seu compromís amb les 3R (Reduir, Reciclar i Reutilitzar)” i que pròximament es replicarà per part de la Diputació de València i altres províncies a l’Estat. Piquer  ha destacat també que “la tasca de les educadores i educadors ambientals es veurà molt prompte reflectida en les xifres de reducció de la fracció resta i de millora en la recollida selectiva de la fracció orgánica” a tot el territori.

Per la seua banda, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha defensat la idea que “el repte climàtic urgeix aquest canvi de model més sostenible i més saludable” i considera que el servei d’Educació Ambiental resulta “imprescindible perquè la ciutadania faça el ‘clic’ i es relacione de manera més crítica i responsable amb el medi”.

 width=

Per la seua banda, el diputat provincial, Pau Ferrando, ha insistit en la idea de la “cura del territori” en que abunda el Pacte Verd Europeu signat per la Diputació de Castelló. “La nostra institució està sent capdavantera en desenvolupar polítiques de Sostenibilitat que van en la línia de l'estratègia europea per a la pròxima dècada i les educadores i educadors ambientals són altaveus fonamentals d’aquesta missió que ens encomana l’UE”.

Gràcies a la formació duta a terme per la tècnica del centre Europe Direct, Teresa Tena, l’equip d’Educació Ambiental podrà actuar com a ‘ambaixador’ del PVE a les comarques de Castelló. Una campanya per a la qual el centre ha aportat 1.000 poals d'orgànica, 12.000 borses per a vidre, paper/cartó i envasos, 7.500 borses de compostable, fullets divulgatius i els materials d’una exposició itinerant que complementarà l’acció de les educadores i educadors ambientals als pobles.