Noticias Castellón
jueves, 5 de diciembre de 2024 | Última actualización: 23:11

Benicàssim forma al personal de jardineria per evitar la propagació del mosquit tigre

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

El monitoratge i tractaments larvicides, tractaments adulticides, així com campanyes informatives són algunes de les accions dutes a terme

Castellón Información

La sala de conferències de la Casa de Cultura de Benicàssim ha acollit aquest matí una reunió pràctica dirigida al personal de jardineria per a formar contra el mosquit tigre. El departament de Sanitat del consistori, juntament amb l'empresa concessionària del control de plagues del municipi, CTL Sanidad Ambiental, han convocat la trobada que ha comptat amb a l'assistència de personal de jardineria, controladors mediambientals, els qui han rebut una formació pràctica sobre la manera de controlar el mosquit tigre i han conegut les accions dutes a terme per l'ajuntament. “Són molts els espais on es pot estancar l'aigua i convertir-se en focus de mosquits; per això, exerciu un paper important en la prevenció del mosquit tigre i si en les propietats privades s'actua de manera correcta el control serà molt més eficaç”, ha indicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla.

El monitoratge i tractaments larvicides principalment en embornals i altres focus; tractaments adulticides de manera puntual, així com campanyes informatives són algunes de les accions dutes a terme pel consistori de manera periòdica durant tot l'any. En aquest punt indicar que durant la jornada d'ahir dimarts es van realitzar tractaments larvicides en el Quadre de Santiago amb l'objectiu posat a controlar els mosquits en la fase larvària.

Dins del plantejament establit, l'empresa encarregada de les labors de control de plagues en el municipi va acudir amb dos equips per a realitzar el tractament larvicida intensiu en zones amb aigua estancada i també es va realitzar un tractament de termonebulització abans de l'inici dels tractaments larvicides. Com han explicat des de CTL Sanidad Ambiental, a causa de la poca quantitat de precipitació registrada, la majoria de zones es troben seques “i només en dues zones es van detectar presència de larves, per la qual cosa es va procedir al seu tractament amb larvicida biològic”. Després de l'actuació d'ahir, durant la jornada de demà dijous es realitzarà de nou una revisió en les zones tractades per a comprovar l'efectivitat del tractament.