Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 20:15

La gestió de la pandèmia en clau d'infantesa: les jornades online de Ciutats Amigues de la Infància

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament de Castelló forma part d'aquesta xarxa que es coordina amb Unicef Comité Comunitat Valenciana

Castellón Información

La xarxa de municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància, entre els quals es troba l'Ajuntament de Castelló, ha organitzat, al costat d'Unicef Comité Comunitat Valenciana, les Jornades Ciutats Amigues de la Infància Comunitat Valenciana, que tindran lloc de manera telemàtica els dies 25 i 26 de maig i que giraran entorn del paper dels governs locals en la resposta a la pandèmia en clau d'infància. En aquestes jornades, que se celebraran online, els 14 municipis valencians que compten amb el reconeixement de 'Ciutat Amiga de la Infància' exposaran les iniciatives i accions desenvolupades en qüestions de participació infantil, ús de l'espai públic, planificació estratègica en la lluita contra la pobresa, bretxa digital i dret al joc.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que la ciutat compta des de 2018 amb el segell de Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància atorgat per Unicef. “Una distinció que reconeix les nostres polítiques per a donar veu a les necessitats, prioritats i drets dels xiquets i xiquetes de la nostra ciutat i que posa en valor la incorporació de la perspectiva de la infància com a part integral de les nostres polítiques i programes”, ha indicat. L'Ajuntament de Castelló va posar en marxa en 2017 el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència i, posteriorment, va aprovar l'I Pla Municipal d'Infància i Adolescència de Castelló.

La regidora d'Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat per la seua part el treball realitzat des de l'Ajuntament per a promoure i garantir els drets de la infància i l'adolescència en l'àmbit municipal i impulsar la participació social activa dels xiquets i xiquetes en els assumptes que els afecten. “En aquestes jornades abordarem com s'ha afrontat des dels diferents ajuntaments la resposta a la pandèmia en clau d'infància, ja que els xiquets i xiquetes han sigut i estan patint les conseqüències derivades de la pandèmia, sobretot a nivell emocional, i es veuen també afectats per les mesures per a contindre l'avanç del virus” ha indicat Ribera.

Per això, s'han organitzat les jornades online per a abordar la necessitat d'incorporar l'enfocament dels drets de la infància en les respostes a la pandèmia. Les jornades, que estan dirigides al personal tècnic i responsables polítics municipals, es desenvoluparan en dues sessions a celebrar el 25 i 26 de maig. La primera intervenció serà a càrrec de Lucía Losoviz, responsable de Polítiques Locals d'Infància i Participació d'Unicef, que parlarà sobre ‘Els drets de la Infància en el centre de les polítiques locals de recuperació’. A més, les jornades comptaran amb la participació de la Directora General d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, que compartirà el treball realitzat en la resposta a la pandèmia des de l'administració autonòmica, així com altres convidats com Antonio Rial, professor de la USC i especialista en tecnologies i infància, i representants de diferents ajuntaments.