Serveis Socials reforça el suport a l’entitat amb un conveni de 30.000 euros en 2021 que consolida la seua labor social davant la pandèmia. L’entitat presenta la memòria de 2020, en la qual destaca el repartiment de prop de 50.000 racions de menjar preparat i més de 2.500 lliuraments d'altres aliments. Miralles ha volgut desmentir una de les acusacions més freqüents a les entitats d’atenció social. “No és veritat que atenguem a més famílies estrangeres que espanyoles”
Castellón Información/S.N.
Càritas Interparroquial de Vila-real, presidida per Carmen Miralles, junt amb el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha presentat hui la memòria de l’entitat de l'exercici 2020, marcat en gran manera per la pandèmia i un augment de les necessitats per part de moltes famílies de Vila-real. L’entitat, per a la qual el voluntariat és part essencial, compta amb 16 col·laboradors que ajuden en tasques com les classes de castellà, el repàs o els diferents cursets, als quals se sumen altres 25 repartits en les seus de les parròquies de Sant Jaume, Santa Isabel, Santa Sofía i els Sants Evangelistes i al llarg del passat any va destinar més de 100.000 euros a ajudar a qui més ho necessita
L’Ajuntament, a part dels 21.000 euros d’aportació ordinària del conveni anual, va augmentar en 9.000 euros la dotació per la situació extraordinària de la Covid. Escorihuela ha destacat que aquest 2021 aquests 30.000 euros s’han pressupostat directament en els comptes. “Agraïsc a tots els grups polítics el seu suport unànime el fet que col·laborem amb les entitats socials fan una gran tasca a Vila-real i que fan de Vila-real una ciutat més inclusiva i que ajude a la població més vulnerable”.
Miralles ha assenyalat que l’any passat es va atendre a un gran nombre de persones en una situació molt difícil. “Com la nostra tasca de suport educatiu i de classes com confecció o castellà es van suspendre arran la pandèmia, ens van centrar en l’ajuda a domicili i van repartir ajudes econòmiques, vals i aliments a les famílies en situació precària”. La presidenta de l’entitat destaca, que de la mà del Villarreal CF, el propietari del Restaurant El Vasco, preparava en el restaurant del club una mitjana de 300-400 racions al dia al dia que sumaven 2.000 a la setmana que es distribuïen per part de Càritas a famílies a l’atur, que encara no havien rebut l’ERTO o en situació de desocupació”. L'entitat destaca que en total s’han repartit de prop de 50.000 racions de menjar preparat i més de 2.592 lliuraments d'altres aliments a 281 famílies, la qual cosa suposa 881 persones ateses.
Segons la memòria de Càritas, el perfil de les persones que acudeixen als serveis d'acolliment a famílies són parelles amb fills, famílies monoparentals (la majoria dones), persones soles, sense estudis o estudis primaris, sense ingressos o amb ingressos insuficients o percebent pensions no contributives. L'entitat els ofereix ajudes per a cobrir necessitats bàsiques, com a aliments o roba; pagament de subministraments o lloguer d'habitatge; suport a la salut o a l'educació; ajuda per a la tramitació de documents o transport.
Miralles: “No és veritat que atenguem a més famílies estrangeres que espanyoles”
Miralles ha volgut desmentir una de les acusacions més freqüents a les entitats d’atenció social. “El 50% de les 281 famílies van atendre en 2020 eren espanyoles, les marroquines entre el 35% i 40%”. Apunta que l’ajuda a persones procedents de Veneçuela també ha augmentat, ja que hi ha més refugiats polítics procedents d’aquest país i hi ha un percentatge menut de famílies romaneses.
Carmen Miralles ha valorat que Càritas no deixa a ningú enrere, ja que a més del repartiment de productes del Banc d’Aliments a les persones valorades per Serveis Socials, Càritas interparroquial assumeix amb recursos propis a la resta que no ho estan. La presidenta de l’entitat espera reprendre l’activitat presencial, els cursos i formacions com més aviat millor, ha donat les gràcies als voluntaris i ha fet una crida al voluntariat jove. “Teníem persones molt majors, que abans de la pandèmia, s’encarregaven de les classes, i ara és més difícil que vulguen tornar, és un bon moment per a incorporar gent jove i compromesa que vulga contribuir a la tasca de Càritas prendre el relleu”, ha conclòs.
Aquest és el compte bancari per a donacions: ES70 3110 2818 5327 2000 1647