Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

L'UJI revaloritza la cultura post-pandèmica amb més de 80 esdeveniments i 6.000 assistents

Tiempo de Lectura: 51 segundos

Noticias Relacionadas

El Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) ha registrat 70 persones matriculades en diversos cicles de formació artística

Castellón Información 

Més de 80 esdeveniments culturals amb una assistència de públic de 6.000 persones segellen el balanç del ja clausurat curs acadèmic en el Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I de Castelló, encarregat de desenvolupar la dimensió sociocultural de l'UJI a través d'accions de formació -que han registrat 70 persones matriculades en els cursos de teatre i dansa-, cicles artístics o espectacles.

«Ha sigut un any estrany, com en tots els sectors, però la gent ha agraït moltíssim que hagem continuat amb la programació cultural malgrat les restriccions, el límit d'aforaments i la resta de mesures a les quals ha obligat l'actual situació sanitària», explica Toni Valesa, tècnic de cultura i gestor de projectes en SASC, per a qui la cultura amb segell de l'UJI «ix revaloritzada d'aquest període de pandèmia, perquè s'ha vist la seua importància social».

 width=

L'equip del SASC mostra la seua satisfacció pel suport a la programació dissenyada des d'aquest «servei públic» -insisteixen- i reflectida en els 6.000 assistents, «fins i tot amb les retallades de l'aforament al 50%». «Fins i tot en períodes en els quals la Generalitat Valenciana va autoritzar obrir fins al 75% les sales, vam mantindre l'aforament en la meitat perquè la gent se sentira segura, i seguirem així fins que aquesta situació passe», puntualitza Valesa, també director artístic del Paranimf, epicentre del motor cultural universitari.

D'aquesta etapa complexa, l'equip del SASC tracta de filtrar els moments d'incertesa i quedar-se amb «la part positiva», en al·lusió a les noves fórmules d'interacció i feedback cultural a les quals ha obligat en moments puntuals el confinament o les limitacions de mobilitat. «El treball en línia no ve a substituir el directe però s'incorporarà com a eina de treball i com un recurs que fins hui no es contemplava, com ha ocorregut de manera especial en els tallers de teatre», apunta Toni Valesa.

Amb l'agenda 2021-2022 ja en ple procés de disseny, l'equip del SASC avança que mantindrà la línia de «cultura amb impacte social» i de «cuidar l'estètica però també l'ètica». Serà una programació on es posen en valor «temes que facen reflexionar al públic; parlarà de pau, de drets LGTBI, de migracions, d'igualtat; però anant més enllà de l'eslògan, perquè la intenció és fer pensar».