Noticias Castellón
lunes, 25 de noviembre de 2024 | Última actualización: 23:18

El Consell Social de Castelló centra les seues recomanacions per al pressupost de la ciutat en la sostenibilitat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Ha incorporat una bateria d'actuacions per a impulsar la dinamització econòmica i a la millora de les condicions socials i l'ocupació

Castellón Información

El Consell Social de la Ciutat ha aprovat el seu dictamen de recomanacions de cara a l'elaboració del pressupost municipal de 2022 que recull un total de 138 suggeriments en diferents àmbits que consideren importants per a "accelerar la transició cap a una economia més compromesa amb la sostenibilitat mediambiental en el llarg termini", tal com recull l'informe de conclusions. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va presidir aquesta setmana el ple del Consell Social en el qual es va aprovar l'informe de criteris i recomanacions per a l'elaboració del Pressupost 2022 i es va adonar de les últimes actuacions i fites significatives com la recent eixida del pla d'ajust i el consegüent sanejament de les arques municipals.

"Hem recaptat l'opinió i recomanacions del Consell Social de la Ciutat en un procés participatiu obert per a impulsar uns comptes que seran les de la recuperació", ha indicat Marco. L'alcaldessa ha destacat també que aquests suggeriments s'han realitzat sobre la base de l'informe per a la reactivació social i econòmica de la ciutat, que va ser aprovat per la Comissió d'Impuls de Castelló el mes de juny passat.

"Enguany, a més, es tracta d'un informe que identifica cada proposta amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 amb els quals està alineat aquest ajuntament i que són la base de les nostres polítiques per a avançar cap a un model de ciutat més sostenible i inclusiu", ha manifestat.

Així, l'informe recull fins a 138 suggeriments i actuacions en matèries de serveis socials; espais i entorns inclusius; salut pública; reactivació econòmica i recuperació de l'ocupació; territori i mobilitat; agricultura i medi ambient; habitatge; seguretat i emergències; cultura; educació; infància i joventut; innovació i digitalització; participació i cooperació; i comerç.

Segons recull en les seues conclusions, el Consell Social ha incorporat una bateria d'actuacions per a impulsar la dinamització econòmica i a la millora de les condicions socials i l'ocupació. "Es posa el focus en l'economia circular, la correcció de les desigualtats, la implementació d'una agenda urbana pensada per a les persones i la col·laboració estreta de tots els agents del sistema d'innovació local", recull l'informe. Per al Consell Social, "potenciar aquests aspectes pot accelerar la transició cap a una economia més compromesa amb la sostenibilitat mediambiental en el llarg termini".

Entre les propostes concretes en l'àmbit de la reactivació econòmica i recuperació, està el continuar amb les actuacions dutes a terme per l'Observatori Socioeconòmic, el desenvolupament de línies d'ajudes de suport a l'economia social, potenciar l'ús de les instal·lacions de l'edifici CIES per part d'empreses, el desenvolupament de les línies d'ajudes a projectes d'innovació social, etc. "Es tracta, en aquest cas, de continuar impulsant projectes que vénen desenvolupant-se en els últims anys per al foment de l'emprenedoria i la innovació", ha indicat Marco. En matèria social, destaquen proposades com la potenciació dels serveis d'ajuda a domicili, el desenvolupament de programes de barris inclusius i la millora de prestacions de l'alberg municipal, entre altres suggeriments.