El regidor considera essencial unir a l'administració pública, professionals i sector per a caminar cap a un model energètic sostenible
Castellón Información
El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha participat aquesta setmana en l'última sessió de les jornades sobre 'Ciutats més sostenibles amb l'ús de l'energia solar fotovoltaica' organitzades pel Col·legi Territorial d'Arquitectes. El regidor municipal ha apel·lat a la col·laboració entre l'Administració Pública, col·legis professionals i sector per a aconseguir que la transició energètica "siga més plural, democràtica i redistributiva" respecte al model previ.
"Afrontem una transició energètica irreversible, i aquesta transició ens ha de servir per a reorganitzar el model energètic i impulsar una correlació de forces diferent al que hem tingut amb el sistema vinculat a l'energia fòssil que ens ha acompanyat des de revolució industrial", ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, que ha reivindicat el paper de l'Administració pública per a regular el model energètic.
En la seua intervenció, Navarro ha animat a la implicació del Col·legi territorial d'Arquitectes, així com d'altres agents relacionats amb l'estructura energètica, per a incidir en una reorganització de l'Administració Pública perquè "la transició energètica siga més justa i arribe al conjunt de la societat i que es genere un mercat menys oligopòlic respecte al qual hem tingut" en el context econòmic tradicional.
Les jornades del Col·legi d'Arquitectes s'han promogut com un punt de trobada, d'aprenentatge i de debat per a la necessària col·laboració de tots els agents relacionats amb l'impuls de les energies fotovoltaiques. Al costat del regidor de Transició Ecològica també van participar en l'ultima sessió José Luis García, president del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Castelló; Ángel Pitarch, president del Col·legi Territorial d'Arquitectes; Santiago Emo, CEO de Eitelux; Vicente J. Molés, CEO de l'empresa Su Planeta Solar; Francisco Fabregat, catedràtic de la Universitat Jaume I; Sari Vidal, Catedràtica de Projectes d'Enginyeria de la Universitat Jaume I; i Germán Cuñat, cap del departament de Planificació, Estudis i Energies Renovables de l'IVACE.
Han sigut tres jornades en les quals el regidor de Transició Ecològica també ha ressaltat el paper de les Administracions Locals per a incentivar la instal·lació d'energies renovables, i ha exposat l'objectiu de l'Ajuntament d'ajudar a impulsar una comunitat energètica local, que permet l'autoconsum compartit i propícia una important reducció de la despesa energètica.