Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:15

Borriana acull la representació solidària de ¡Que bollo es vivir! al Teatre Payà

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

L'obra se centra en els personatges de Aurora i Fernando, que són un matrimoni perfecte, consumit per la monotonia de la quotidianitat

Castellón Información

L'Ajuntament de Borriana col·labora en l'esdeveniment solidari de la posada en escena de l'obra de teatre ¡Que bollo es vivir! original d'Antonio Lara, ‘Tono’, a càrrec de la companyia teatral Solera 10. La representació tindrà lloc aquest dissabte, 4 de juny, a les 18.30 hores al Teatre Payà de Borriana, i la totalitat dels beneficis que s’arrepleguen a través del donatiu de l'entrada es destinarà als projectes solidaris de l'ONG Amor en Acció pel Món.

Es tracta d'una obra de teatre amb caràcter benèfic organitzada pel grup de teatre Solera 10 sota la direcció de Santiago Ríos. La venda d'entrades, a 5 euros, està disponible dimarts i dijous de 16h a 19h en la seu de l'ONG al carrer Major 13, o a través dels telèfons 605 966 359 i 623 281 993.

Les responsables de l'ONG de Borriana Amor en Acció pel Món, Carolina García i Ángeles Almela, han explicat que, a més, les persones que vulguen col·laborar i no puguen assistir podran participar amb l’adquisició d’entrades de fila Zero i han precisat que es tracta d'una iniciativa per a recaptar els fons necessaris per a continuar amb les seues iniciatives solidàries que des de fa anys l'organització du a terme en diferents punts del continent africà i al Paraguai.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “és un orgull per a Borriana comptar amb una ONG com Amor en Acció pel Món, de sobres coneguda a la ciutat, i que any rere any continua organitzant actes, ja siguen a nivell educatiu, cultural o artístic, que aconsegueixen sempre reunir i implicar un gran nombre de persones”.

Granel ha volgut “animar a tots els borrianencs i les borrianenques a adquirir les entrades i col·laborar amb els projectes d'Amor en Acció pel Món”, i ha manifestat que “per la part que em toca a nivell cultural, vull agrair el treball que l'ONG realitza en aquest camp, ja que fa l'esforç de combinar la labor solidària amb l'expressió cultural a la nostra ciutat”.

Des d'Amor en Acció han detallat que amb cada entrada que es venga “es podrà continuar salvant vides a l’Àfrica i a més se sufragaran projectes que tenim ara en marxa a Costa de Marfil, o es destinaran a l'enviament de contenidors amb el material necessari per a treballar en els nostres projectes a Burkina Faso, Costa de Marfil i Paraguai”.

Pretenem millorar la qualitat de vida i reduir el patiment dels éssers humans que viuen en la misèria i la pobresa
Per part seua, el director del grup teatral Solera 10, Santiago Ríos, ha detallat sobre l'estrena de l’adaptació de l'obra ¡Que bollo es vivir! De 1950, d'Antonio Lara, que es tracta d’“una funció còmica en tres actes, una absurda comèdia que no deixarà indiferent a ningú”.

Així mateix, ha mostrat la satisfacció de la companyia teatral per col·laborar una vegada més amb l'ONG, “si el teatre és màgia, poder unir-lo a la solidaritat el converteix en una cosa encara més especial”. Per a Ríos, és una manera “d’ajudar alhora que ens ho passem bé i fem que la gent s’ho passe bé”. Per això, ha assenyalat, “no pots perdre't l'oportunitat de col·laborar amb un projecte tan necessari i a més, gaudir del teatre”.

Obra i autor

L'obra ¡Que bollo es vivir! se centra en dos personatges, Aurora i Fernando, que són un matrimoni perfecte, consumit per la monotonia de la quotidianitat. Aurora busca una miqueta més d'emoció en la seua vida i la convivència es converteix en una bogeria, i aquesta relació només pot salvar-se amb una altra bogeria major.
L'autor, Antonio Lara, ‘Tono’, va ser un humorista, dibuixant i escriptor espanyol que pertanyia a la generació del 27 o més exactament a l'anomenada una altra generació del 27. Representa una part de la literatura espanyola, juntament amb José López Rubio, Enrique Jardiel Poncela i Miguel Mihura, exemples de l'avantguardisme i l'humorisme avantguardista.

A Tono, se'l coneix, a més de l'humor gràfic publicat, els contes i vinyetes, com a autor teatral. Les seues comèdies tenen un cert toc amb la influència de Ramón Gómez de la Serna, l'ultraisme i el surrealisme, amb una forta tendència a la subversió lingüística.