El cap de cartell, Manzanita amb Josué Ronkio, va complir amb escreix i va omplir tot el Racó de l'Abadia
“Gràcies al públic per apostar per un nou projecte cultural que combina el patrimoni i la música”. Així ha valorat l'edil de Cultura, Vicent Granel, la participació en la primera edició del festival Llum Borriana que ha omplit tots els seus concerts en els espais més representatius del patrimoni arquitectònic de la capital de la Plana Baixa.
L'edil Vicent Granel i el director artístic Pedro Navarro han agraït la resposta que el públic ha tingut amb un nou projecte cultural que pretén combinar dos pilars bàsics, el patrimoni i la nostra història amb la música i la cultura.
"La valoració final del festival és molt positiva, tant a nivell d'assistència de públic com de posicionament del festival. Hem apostat per consolidar des del primer moment aquest projecte, tant a nivell artístic com experiencial, i volem posar en valor que tenim, possiblement, algun dels enclavaments més bonics per realitzar-se en el patrimoni arquitectònic de Borriana", han manifestat.
El cap de cartell, Manzanita amb Josué Ronkio, va complir amb escreix i va omplir tot el Racó de l'Abadia el dissabte a la nit. Amb tot l'aforament complet, la il·luminació de la Basílica d'El Salvador i, sobretot, de l'absis, va ser la responsable d'atraure la gent a un concert en què es van corejar les cançons del malagueny per a acabar totes les persones assistents dretes.
De la mateixa manera, també va destacar l'estrena del grup provincial Capità Ludd, que va agradar les persones presents i va ser l'encarregat de començar la nit del dissabte als peus d'un absis il·luminat com no s’havia vist mai.
D'altra banda, la Big band del Centre de les Arts va ser l'encarregada de posar la música al jardí de l’hospital, al costat de l'església de Sant Blai. Un espai verd i d'oci que van aprofitar per a la música de big band, amb la qual el públic es va animar a ballar. L'entorn de Sant Blai il·luminat va donar la benvinguda a Borriana divendres i dissabte, i va transformar l'espai en una nova mirada per a aquells que van poder anar.
Candlelight al Refugi
Un Altre ambient va ser el que es va crear en les quatre sessions que es van realitzar en els concerts a l'interior del Refugi del camí d’Onda. El divendres va ser el torn del cubà Alfredo Panebianco, que va realitzar una selecció per als presents, que van poder viure una experiència única. Panebianco va explicar que “és especial realitzar un concert en un espai que es va construir per a salvar vides, i ara és la cultura la que entra dins”.
Diumenge va ser moment per al bordó miner, Carlos Piñana, que acompanyat de caixa, va realitzar un concert íntim per a les 80 persones que van poder entrar en les dos sessions. Les 160 entrades que es van traure per als concerts al Refugi es van exhaurir en menys de tres hores, i “estem molt contents de la resposta del públic”.
Granel ha agraït als assistents el comportament en cadascuna de les sessions, ja que “es tractava de concerts molt íntims en què l'espai, la música i el públic havien d'anar de la mà”.
Amb aquest festival internacional de la Llum, Borriana s'uneix a la xarxa de ciutats europees amb mostres similars d'aquest art urbà, com ara Madrid, Barcelona, Lió, Frankfurt, Lisboa, Brussel·les o Torí. Una tradició que va començar en els anys noranta del segle passat.