El premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros ha estat per a la pel·lícula ‘El Principi’ d’Albert Blay
El Festival de Curtmetratges de Nules ‘Fesohcurt’ ha arribat hui al final amb el lliurament de premis i l’acte de cloenda de la seua cinquena edició.
De manera que, el premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros ha estat per a la pel·lícula ‘El Principi’ d’Albert Blay; el premi al millor curtmetratge en altres llengües, amb una dotació de 400 euros, ha estat per a ‘Purasangre’ de César Tormo; el premi al millor curtmetratge rodat a les comarques de Castelló de 300 euros ha estat per a la pel·lícula ‘Sobre nosotros’ d’Alexandra Croitoriu; el premi de 400 euros al millor curtmetratge vot del públic ha recaigut en ‘Work it class!’ de Pol Diggler; a més el premi de 200 euros per al millor curtmetratge rodat a Nules ha estat per a ‘Parchís’ de Lidia Bartolomé; el premi a la millor interpretació en valencià amb una dotació també de 200 euros ha recaigut en Marta Marco per la pel·lícula ‘Laia’ de Ruth Máez; el premi al millor so en producció valenciana amb 100 euros ha estat per a José Manuel Sospedra per la pel·lícula ‘Mindanao’ de Borja Soler; el premi al millor muntatge en producció valenciana també amb 100 euros ha estat per a Alberto del Campo pel curtmetratge ‘Mindanao’ de Borja Soler; i el premi de 100 euros per al millor guió en producció valenciana per a César Tormo per la pel·lícula ‘Purasangre’ de César Tormo, tots ells patrocinats per l’Ajuntament de Nules.
L’acte de cloenda ha comptat amb la participació de l’artista local Malparlat, cal recordar que amb aquesta mostra es vol, entre altres, fomentar l’ús del valencià. Així doncs, el festival està organitzat per l’Ajuntament de Nules i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, i de l’Associació Cultural La Corretjola que va ser la promotora d’aquesta iniciativa.
Enguany s’han projectat, per a concursar en les diferents categories, un total de 18 curts. De fet, aquests curtmetratges han sigut seleccionats pels membres del jurat dels 400 presentats per a participar en aquesta quinta edició, amb procedència de 18 països.
Amb tot, des de les regidories de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala que “el festival ha sigut tot un èxit de participació, de manera que seguirem treballant per millorar aquest projecte per a que Nules siga un referent en aquest tipus de festival que té com a principal objectiu la divulgació de la nostra llengua, en concret aquest any el 60% de la programació ha estat en valencià”.