Consta de xerrades informatives, tallers teatralitzats, accions didàctiques i repartiment de material i s'han instal·lat vinils informatius en els contenidors de matèria orgànica, tot per a conscienciar sobre les bones pràctiques mediambientals
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha decidit redoblar i fer un pas més en el seu compromís amb la ciutadania i la sostenibilitat i desenvolupar la nova campanya comunicativa i informativa 'Dona-li vida a l’orgànica' que integra una sèrie d'accions multidisciplinàries de formació, informació sensibilització i conscienciació en matèria de medi ambient, residus i especialment sobre la recollida i tractament de la matèria orgànica.
La campanya consta de diferents activitats, com les xerrades informatives que tindran lloc el dimecres 22 de febrer, a les 17.30h, en el saló de l'Associació de Jubilats d'Alcalà i el divendres 3 de març, a les 17.30h, en el Cesal de Alcossebre. Una part molt important de la campanya és la franja d'edat infantil, ja que, en paraules de l'edil María Agut “ens hem adonat que conscienciant als més menuts i menudes, aconseguim que els bons hàbits s'instal·len les famílies”. Per això, es realitzaran visites, a través dels centres educatius, a la planta de residus del Consorci de la Zona Nord i tindran lloc dos espectacles de tallers teatralitzats, sobre el reciclatge i la reutilització, els dies 4 de març, a les 12.00h, en el Cesal d'Alcalà i 11 de març, a les 12.00h, en el Cesal de Alcossebre.
A més, des de l'Ajuntament s'ha preparat divers material, que es repartirà en les accions de la campanya, i a través d'altres mitjans, a través del que s'insisteix en quins residus han de dipositar-se en el contenidor marró i quins no, quins recursos posa l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre a la disposició de la ciutadania per a afavorir el reciclatge de matèria orgànica com les màquines dispensadores de bosses compostables de manera gratuïta. Es repartiran imants, guies, tríptics i carmanyoles elaborades amb plàstic reciclat. A més, s'han vinil·lat els contenidors de matèria orgànica amb cartells en els quals explica quins residus els corresponen.
La regidora María Agut ha destacat que “el compromís amb la sostenibilitat i la cura pel medi ambient té una llarga trajectòria a l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre: en 2011 vam ser pioners a implantar sistemes de recollida selectiva de la matèria orgànica; hem estat líders en reciclatge durant molt anys a la comarca; hem introduït el repartiment gratuït de bosses compostables per a la matèria orgànica per a tots els nostres veïns; apostem per la instal·lació de tecnologia LED en l'enllumenat públic, la qual cosa ha suposat deixar de llançar a l'atmosfera més d'1.770.000 de quilos de CO₂, la qual cosa equival a plantar 88.521 arbres.
I si parlem de sostenibilitat, no ens oblidem que hem posat una Comunitat Energètica Local en Alcalà, que som municipi integrat en la Xarxa de Municipis de l'Agenda 2030 i ho PAUS (Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible) i que desenvolupem un Pla de Sostenibilitat Turística en Destins en fons europeus, entre moltes altres accions”.