L'equip de govern destinarà una part important de la despesa a l'impuls de serveis públics amb la necessària regularització de contractes que estaven caducats, millorant la neteja, ampliant horaris d'instal·lacions esportives o incrementant
Uns comptes per al 2024 que ascendeixen a quasi 41 milions d'euros
L'Ajuntament d'Almassora ja té llestos els pressupostos del 2024, que s'aprovaran en la sessió plenària ordinària de desembre, que tindrà lloc dilluns que ve. L'alcaldessa, María Tormo, ha detallat els comptes municipals per a 2024, al costat del regidor d'Hisenda, José Claramonte. L'import total ascendeix a quasi 41 milions d'euros.
“Hem dissenyat uns pressupostos pensant en els almassorins, en les seues necessitats del dia a dia, apostant pels serveis públics”, ha explicat Tormo, qui ha insistit que han mantingut la pressió impositiva perquè no s'ha pujat cap gravamen de caràcter municipal. “Sabem que estem en una situació complicada, en un escenari ple d'incertesa, per això, apostem per prevaldre i millorar les prestacions que l'Ajuntament ofereix als veïns sense haver apujat els impostos”, ha recalcat Tormo.
També s'assumirà per part de les arques municipals l'increment del tractament de residus que es xifra en un 8,5%, per la qual cosa no es traslladarà a la ciutadania cap quantitat addicional. Una mesura que aposta per l'economia circular i la sostenibilitat.
Regularització de contractes
Segons ha indicat Tormo, una de les principals característiques d'aquests pressupostos “fa referència a la preocupant situació que ens trobem quant al manteniment de serveis públics sense contracte en vigor, per la qual cosa és intenció d'aquesta alcaldessa regularitzar aquesta anomalia de la forma més ràpida possible i actualitzar contractes com el de neteja de vies públiques, el de la neteja d'instal·lacions, accés, socorrisme, monitors, manteniment d'enllumenat públic, neteja de centres escolars, etc.…”. Tota aquesta regularització suposarà un gran esforç econòmic, ja que s'hauran d'actualitzar els costos dels mateixos a les circumstàncies actuals.
A tall d'exemple, el contracte de neteja de vies públiques, que passa de 493.000 euros anuals amb un contracte signat en 2017 i caducat en l'actualitat, a una nova licitació amb una duració prevista de nou anys i import anual de 860.000 euros, és a dir, un valor de 7.740.000 euros per al període de duració estimat.
“És necessari que els nous contractes de serveis públics contemplen les necessitats de la ciutadana i del seu benestar, per la qual cosa en els nous plecs de condicions es preveuen millores quant a major freqüència de neteja, major dotació de personal, mitjans de seguiment de control de les actuacions, maquinària respectuosa amb el descans de les persones, ampliació d'horaris de les instal·lacions esportives, etc.”, ha explicat l'alcaldessa.
Per part seua, Claramonte ha detallat que, en l'elaboració dels pressupostos, s'ha tingut una especial atenció a principis de prudència financera i a les necessitats anuals reals de cadascuna de les partides que ho componen.
Inversions
En el capítol d'inversions, com ja es va informar des de l'Ajuntament, el pressupost de 2024 té un clar accent inversor en destinar quasi el 30% a obres i projectes, en concret, 11.692.473,21 euros.
La quantia més gran d'aquest apartat és la destinada a l'execució del nou IES Álvaro Falomir, encara que l'equip de govern aposta també per actuacions demandades pels veïns, com la reforma de l'avinguda José Ortiz, l'obertura de l'avinguda Mediterrània o un polifuncional a la platja.