Noticias Castellón
viernes, 18 de octubre de 2024 | Última actualización: 10:37

La UJI assenyala que la Facultat de Ciències de la Salut mai s'han adquirit cadàvers a través d'un pagament

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

L'UJI disposa d'un programa de donació de cossos a la ciència que segueix uns protocols i procediments rigorosos

La Universitat Jaume I, davant les notícies publicades als mitjans de comunicació sobre un entramat criminal a València de venda de cadàvers a universitats, vol comunicar que la Sala de Dissecció de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI "només treballa amb donacions de cadàvers i que mai s'han adquirit cadàvers a través d'un pagament".

La Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI "disposa d'un programa de donació de cossos a la ciència que segueix uns protocols i procediments rigorosos". Els cadàvers que s'utilitzen a la Sala de Dissecció per a docència i investigació "procedeixen únicament d'aquest programa, ja siguen donacions altruistes per voluntat pròpia del donant o per voluntat de la família".

La Unitat de Donació i Docència Anatòmica de l'UJI és l'encarregada de rebre els cossos donats, de la seua adequada preservació, utilització i seguretat, vetlant pel comportament ètic de totes aquelles persones que hagen d'estar en contacte amb el cos. "La Universitat es fa càrrec de les despeses derivades del trasllat en l'àmbit de la província de Castelló, i, una vegada conclòs el cicle de donació, generalment de dos anys, les restes del donant són incinerades per la Facultat, sense que això supose una despesa per a la família, amb qui l'UJI es posa en contacte després de la incineració per a entregar-les en un senzill acte d'agraïment".

La informació sobre el programa de donació de cossos a la ciència de l'UJI es pot trobar a la web: www.donacioalaciencia.uji.es