Bou ha lamentat que "alguns contractes al nostre consistori no estan complint el salari mínim, i exigim que es regularitzen les seues condicions"
La coalició Compromís ha proposat que els contractes públics de l'Ajuntament de Castelló garanteixquen el salari mínim interprofessional per a les persones que estiguen contractades. La regidora local, Vera Bou, ha explicat que "ens hem trobat contractes en els que alguns dels treballadors que realitzen algun servei municipal a través d'aquestes contractacions per al consistori esta cobrant per baix del salari mínim, i per això demanem la seua regularització".
En l'actualitat, el Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a 2024 se situa en 15.876 euros anuals distribuïts en 14 pagues de 1.134 euros. L'Ajuntament de Castelló, com administració pública, licita molts contractes, com per exemple el de la neteja dels seus edificis mitjançant contractes públics. "Gran part de les empreses del sector paguen a les seues netejadores directament el salari mínim o com passa en l'Ajuntament de Castelló que està per baix de l'SMI", ha assegurat Bou. Per aquesta raó, "volem que s'inicien en les empreses i les seues treballadores i treballadors l'obertura d'una negociació col·lectiva i s'acorde una pujada salarial de, almenys, el salari mínim interprofessional, en la nòmina de la plantilla".
Bou ha posat com exemple, el sou base d'una netejadora contractada per l'empresa concessionària d'aquest Ajuntament, que es situa al voltant dels 840 euros, i evidentment, "el salari que els correspon s'hauria de cobrar mensualment i no esperar a un abonament extraordinari". Per aquesta raó, la coalició valencianista sol·licita que l'Ajuntament obligue a l'empresa concessionària a què pague mensualment l'SMI com mana la llei i que no siga un pagament anual per endarreriments, perquè el mateix consistori "té l'obligació d'incloure en la redacció dels plecs del contracte a abonar els complements i les pujades de l'SMI".
L'Ajuntament de Castelló "ha de treballar per totes les seues veïnes i veïns, donar exemple i fer complir la llei, per això mateix és necessari fer un front comú per a reclamar que es compense l'increment del salari mínim en els contractes públics" i demanar als sindicats que revisen d'ofici aquest tipus de contractes.
Per últim, aquesta desigualtat en els sous té rostre de dona, ja que "si comparem els sous d'aquests sectors de la neteja, majoritàriament feminitzats, amb la resta de treballadors públics de l'ajuntament, comprovem la considerable diferència existent".