Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

La Diputació reforça el tractament de mosquits en les zones de marjalería

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha demanat la col·laboració de la ciutadania i ha manifestat la importància dels ajuntaments

La Diputació Provincial de Castelló ha reforçat el tractament de mosquits en les zones de marjalería dels municipis del litoral. Després de les últimes precipitacions el Servei Provincial de Control de Mosquits ha intensificat les actuacions de vigilància i tractament davant les acumulacions d'aigua en tot el territori, especialment, en els municipis del litoral de la província.

El diputat de Medi Natural de la institució provincial, José María Andrés ha recordat que "a pesar que les labors de prevenció s'estan duent a terme des de fa uns mesos, en esta època de l'any i després de les pluges d'estos dies s'han intensificat les actuacions en les zones de marjalería i llocs on s'acumula l'aigua per a evitar la proliferació dels mosquits".

Les precipitacions registrades estos últims dies a la província han deixat acumulats d'entre 10 i 30 mil·lilitres en municipis del litoral de Castelló en menors de 48 hores, generant tolls en zones inundables, on poden aparéixer poblacions de larvàries de mosquit de marjal.

Pel que, des del Servei de Control de Mosquits de la institució, "de manera immediata", s'han intensificat durant estos dies els equips per a "dur a terme una inspecció minuciosa de les zones naturals gestionades des del servici, escometent tractaments larvicides preventius contra les larves de mosquit en aquelles on es detecte la seua presència", ha comentat el diputat provincial.

Els tractaments larvicides aplicats es basen en l'ús d'un larvicida biològic d'alta efectivitat, tenint com a organisme diana solament les larves de mosquits i mosca negra, sent respectuós amb la resta de fauna i el medi ambient. D'esta manera, tal com ha explicat José María Andrés, "es pretén controlar les primeres fases larvàries, interrompent així el cicle biològic dels mosquits i evitant que emergisca l'adult i, per tant, disminuint la incidència a la població confrontant a estes zones de marjal".

En este sentit, el diputat de Medi Natural ha reiterat que els ciutadans també juguen un important paper en la prevenció de nous focus, i ha fet una crida a tota la ciutadania, demanant la seua col·laboració, perquè "en la lluita contra els mosquits hem d'anar tots de la mà, en la mateixa direcció, els ciutadans i les administracions".

Així doncs, ha instat la població la seua cooperació "perquè, després d'estos episodis de pluja, revisen aquells recipients en les zones privades que puguen haver acumulat aigua i puguen ser susceptibles de ser un focus de cria de mosquit", ha assenyalat José María Andrés.

Finalment, el diputat ha manifestat la importància que els ajuntaments, especialment els de la zona de marjalería, esbrossen les àrees en les quals s'acumula vegetació per a facilitar l'entrada dels equips terrestres de fumigació, i ha enaltit "la labor que està fent tot l'equip del Servei de Control de Mosquits per a atallar una plagues que cada any són més virulentes".