Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 16:24

L'Ajuntament de Castelló treballarà amb XarxaTec per atraure l'arribada d'empreses tecnològiques

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada pel regidor de Modernització, Paco Cabañero, ha rebut aquest matí al president de l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló XarxaTec, José Bort, i el gerent d'aquesta, Carlos Jaime, de cara a planificar accions i activitats conjuntes de cara al pròxim any.

Begoña Carrasco ha anunciat que "l'Ajuntament de Castelló i XarxaTec treballaran de manera conjunta per a atraure inversions i empreses tecnològiques, tant de nivell nacional com internacional a la ciutat".

"Aquestes accions es coordinaran a través d'un comité assessor amb membres tant de l'Ajuntament com de XarxaTec que es constituirà després de l'estiu. Un comité que també tractarà altres temes d'interés com són els que tenen a veure amb la innovació, qüestions de ciberseguretat i altres relacionades amb la digitalització", ha explicat.

La primera edila explicat sobre aquest tema que "aquesta col·laboració servirà per a veure les necessitats en relació amb les noves tecnologies que té l'Ajuntament i la resta de la ciutat de Castelló i en les quals poden prestar solucions empreses adherides a XarxaTec".

Carrasco ha insistit que "el sector tecnològic és un sector estratègic, que permet la creació de llocs de treball estables i de qualitat. Aconseguir impulsar aquest talent i la creació d'ocupació suposaria consolidar la implantació d'empreses tecnològiques a la nostra ciutat".

"Tant des del govern de la ciutat com des d'altres institucions com la Generalitat Valenciana o l'Autoritat Portuària i, per descomptat des de XarxaTec, volem que Castelló es convertisca en pol d'atracció d'empreses tecnològiques, per a col·locar a la nostra ciutat en el mapa de la innovació. I en això estem treballant perquè siga realitat com més prompte millor", ha resumit.

El major Hackathon Infantil d'España

Carrasco ha destacat que "són moltes les iniciatives que portem a cap amb la col·laboració de Xarxatec, dins dels quals estan els diferents projectes i programes en els quals l'Ajuntament de Castelló i Xarxatec col·laboren com són l'organització del 'Hackathon' on van participar més de 200 persones en l'última edició, les activitats amb motiu del Dia d'Internet o els tallers per a Gent gran".

L'alcaldessa també ha volgut ressaltar "la intenció que tenim de donar un major impuls al Hackathon Infantil que vol convertir-se en el major a nivell nacional en la seua categoria, mostrant l'aposta per la innovació que té com a protagonistes als més joves i que involucra també als centres educatius de la ciutat, aportant noves idees, el talent dels estudiants i valor a la societat".

"Des de l'Ajuntament volem que aquestes accions arriben a tota la ciutadania, des dels més xicotets fins als més majors, apostant per la digitalització i per una ciutat moderna i connectada a les noves tecnologies. I apostem també per la tecnologia perquè el talent de Castelló es quede a casa i no haja de marxar-se fora", ha dit.

Creació d'ocupació i retenció del talent

L'alcaldessa ha volgut recordar també la col·laboració de Xarxatec en altres projectes "com són els cursos de formació 'a la carta' que ofereix l'Ajuntament. Una iniciativa pionera que permet que persones desocupades de la nostra ciutat troben un lloc de treball i que tenen una alt grau d'inserció laboral".

Begoña Carrasco ha reiterat el seu suport a la xarxa d'empreses tecnològiques de Castelló i província "que estan generant més de 20.000 llocs de treball. Cal apostar per la formació, per la creació d'ocupació i retindre el talent castellonenc, perquè Castelló siga un pol d'atracció d'inversions, per a generar llocs de treball que és la millor política social".