Noticias Castellón
viernes, 18 de octubre de 2024 | Última actualización: 21:22

Vila-real eleva a 58,2 milions el pressupost amb el deute més baix dels últims 13 anys

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde i la primera tinent presenten uns comptes amb 1,8 milions d’inversions, molt per davall dels 3,7 milions que pagarà l’Ajuntament pels interessos que genera el deute de les sentències urbanístiques

L’Ajuntament de Vila-real aprovarà la pròxima setmana un pressupost per a la resta de 2024 que ascendeix a 58.246.689 euros, segons han avançat aquest matí l’alcalde, José Benlloch, i la primera tinent, Maria Fajardo, en l’acte celebrat a la Casa dels Mundina. Els comptes creixen en 4,7 milions d’euros front al pressupost de 2023 -prorrogat- gràcies a les transferències del Govern d’Espanya.

L’expedient està ja a la taula dels tècnics municipals per a validar-lo i portar-lo al ple el dilluns 29 i arrancar així un nou exercici que permetrà acabar l’any amb el deute al voltant del 46%. Ho ha confirmat Benlloch: és la xifra més baixa dels últims 13 anys encara que arrossega encara les conseqüències de les sentències urbanístiques del govern local del Partit Popular i que no acabaran de pagar-se fins a 2026-2027.

De fet, en aquest segon semestre de l’any Vila-real continuarà pagant més pels interessos imposats per la gestió urbanística que executant inversions en la ciutat. En concret, 3.766.646,19 euros del pressupost municipal aniran als bancs per a liquidar interessos de sentències front els 1.828.715,87 euros reservats per a noves inversions.

Quines seran les inversions de 2024?

Les ha detallat Fajardo: rehabilitació de l’entorn de la Torre Motxa, estabilització i conservació de l’Alqueria del Carme, estabilització i conservació del Convent Espai d’Art, una intervenció en la capelleta dels Àngels, adequació del Forn d’Avall per a atenció i tràmits ciutadans, una nova fase d’actuació al Gran Casino i Tasgoba, millores als carrers Isabel de Villena i Serra d’Irta i també un nou pagament de la part que aporta l’Ajuntament de Vila-real a la reforma dels antics jutjats subvencionada amb fons de la Unió Europea.

L’alcalde ha qualificat el nou pressupost com a “responsable i seriós” i s’ha compromés junt a Fajardo a tancar el de 2025 després de les festes de la Mare de Déu de Gràcia per a poder portar-lo al ple entre octubre i novembre i activar-lo coincidint amb el nou exercici.