Noticias Castellón
jueves, 19 de septiembre de 2024 | Última actualización: 18:44

Almenara crea un registre de penyes per garantir la seguretat i la convivència durant les festes patronals

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

Des de demà dimecres 4 i fins al dimarts 17 de setembre poden les penyes d'Almenara registrar-se en les dependències de la Policia Local (de 8 a 15 hores) presentant el formulari d'inscripció amb la ubicació i característiques dels casals on els i les penyistes es reuniran durant les festes patronals de la localitat.

Amb eixes dades, es pretén un any més, comptar amb un registre de les penyes de la localitat, així com elaborar un pla d'ubicació dels casals d'aquestes per a establir un pla d'actuació en cas d'urgència o necessitat, així com també garantir la seguretat i la convivència ciutadana, facilitant una ràpida localització en cas de necessitat.

En aquest registre, se sol·licita la identificació d'alguns representants de les penyes per a notificacions i es recorda que si la penya està formada per menors es necessita la representació d'adults com a tutors. També es demanda la ubicació del casal i les condicions d'aquest.

També s'informa que els casals han de comptar amb una sèrie de condicions mínimes per a no causar insalubritat sanitària als usuaris ni a la resta de veïns. A més, els components de la penya hauran de complir les normes de civisme registrades en l'Ordenança de Convivència Ciutadana i en la legalitat vigent, per la qual cosa no hauran de produir molèsties al veïnat, i hauran de mantindre net el casal i el seu entorn. També hauran de respectar a la resta de penyes.

D'altra banda, qualsevol ocupació de via pública o tall de carrer que es precise, haurà de sol·licitar-se per la forma habitual, necessitant l'autorització pertinent per a dur-se a terme.

Horaris per a la música en els casals

La música es podrà tindre en els casals des del divendres 20 de setembre fins al diumenge 29 de setembre de 2024. Els divendres i dissabtes estaran autoritzats fins a les 4 de la matinada, mentre que la resta dels dies es podrà posar fins a les 2 de la matinada. A partir d'aquesta hora la música serà d'ambient, que, en cas de requeriment de molèsties haurà de cessar igualment.

Voluminosos

D'altra banda, informar que els residus voluminosos que no s'utilitzen o no es vulguen després de les festes, com a sofàs, matalassos, taules, cadires o neveres, per exemple, hauran de depositar-se al costat dels contenidors de RSU (color verd) els dijous 3 i 10 d'octubre a partir de les 20 hores, perquè els divendres 4 i 11 al matí els arreplegue el Servei Municipal de Recollida de Voluminosos.

A més, també es disposa de l'ecoparc de la localitat per a depositar aquests residus, que estarà obert els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, mentre que els dissabtes i diumenges estarà operatiu de 10 a 14 hores. Els dimecres i festius estarà tancat.

Finalment, cal destacar que els components dels casals seran els responsables de les infraccions i sancions que s'establisquen en cas d'incomplir les normatives vigents, així com que es depositen en la via pública els residus sòlids urbans fora de l'horari, lloc o condicions pautades per a garantir la seguretat i, salubritat en la localitat.