Noticias Castellón
jueves, 19 de septiembre de 2024 | Última actualización: 18:52

Garcia: "Castelló no mereix aquesta vergonya de govern, i per això els plantem cara"

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Compromís aposta per una oposició útil a l'Ajuntament per a poder defensar les iniciatives i projectes que els ciutadans necessiten

El grup municipal de Compromís, ha realitzat balanç del que ha sigut l'any de govern del PP-VOX, que ha criticat durament. La coalició de govern, segons el parer de Compromís, ha fet molts passos arrrere, no ha complit les seues promeses i s'ha deixat portar pels extremismes de VOX. Per a Compromís aquest govern és una vergonya per la ciutat, per això, Compromís plantarà cara i farà oposició, però des d'un enfocament útil que permeta tirar avant els projectes i necessitats dels ciutadans de Castelló.

Ha discorregut poc més d'un any del canvi de govern al capdavant de l'Ajuntament de Castelló. El Grup Municipal de Compromís ha convocat als mitjans de comunicació per a realitzar un balanç del que han suposat les polítiques de l'equip de govern; però també, per a donar explicacions sobre les estratègies desenvolupades per Compromís des de l'oposició.

Una oposició que cerca, sobretot, ser útil al ciutadà, i en la qual no han deixat d'intentar dialogar per a introduir algunes de les seues propostes, que són les que els han sol·licitat els veïns de Castelló.

Durant la roda de premsa celebrada aquest matí, Ignasi Garcia, el portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de Castelló ha assegurat que la coalició valencianista és la garantia d'una oposició útil al govern de les dretes i ha explicat quins han sigut els eixos de treball i acció d'oposició, per a després fer una crítica a l'acció de govern de Begoña Carrasco i Vox i acabar dibuixant el que diuen serà el full de ruta d'aquest curs polític per impulsar millores a Castelló.

"Compromís treballem amb l'objectiu clar, siga en el govern o en l'oposició, de millorar la vida de la gent de Castelló i el Grau" ha declarat Garcia, "i això només és possible amb una manera de fer política valenta, que done resposta als problemes reals de les persones treballadores com són la feina, l'accés a l'habitatge i el bon estat dels serveis públics, així com la lluita contra els efectes d'un canvi climàtic que posen en risc el nostre benestar".

Garcia considera que els valencianistes s'han adaptat molt ràpidament a l'oposició per a plantar cara al govern de les dretes en representació tota la gent de Castelló que no vol un govern que genera caos, que fa política amb la mentida i que alimenta l'odi" i ha defensat que "Compromís ens hem consolidat com la força referent de l'oposició al govern de Begoña Carrasco i Vox, tot i tindre només tres regidors".

"Gràcies a la nostra tasca de fiscalització, denúncia i proposta hem aconseguit des que s'instal·laren els tendals a l'escola del Mestre Canó fins a aprovar mocions per l'establiment de mesures per protegir a la ciutadania i als treballadors de l'Ajuntament dels efectes de les onades de calor", ha afegit el portaveu.

Garcia ha qualificat el pacte de PP i Vox com "el govern de la vergonya" i ha destacat que "les seues polítiques es basen en la mentida, en defendre més al seu partit que els interessos de Castelló i en l'odi i la intolerància". El portaveu ha posat exemples com "la pujada de sous i l'augment d'assessors, les mentides amb la gasolinera, amb el lliurament de claus, amb les obres de la ZBE, amb els tendals del Mestre Canós i amb els destinataris de les VPO" i ha afirmat que "ara també ho estan fent amb les ajudes al comerç".

Per al portaveu valencianista "Carrasco és primer presidenta del PP i després alcaldessa de Castelló perquè "han retallat els cursos de l'Escola Oficial d'Idiomes quan van prometre que els incrementarien, van retirar el cartell d'urgències del centre de salut del raval universitari en lloc d'obrir les urgències, tal com van prometre i han aturat la reforma de noves escoles que necessitem a Castelló i al mateix temps han eliminat línies en l'Herrero i el Bisbe Climent, entre altres molts exemples".

Des de Compromís han explicat que "tenim un govern que criminalitza i assenyala els moviments socials i l'exemple està en la limitació usos de les places i que, a més a més, van prohibir i censurar una xerrada feminista per al 25N". "Menció a banda es mereix el regidor racista Ortolá, qui "va al futbol amb els ultres, ha compartit convocatòries de manifestacions violentes, no condemna pallisses a joves per part de feixistes i difon notícies falses racistes i fa discursos d'odi contra els immigrants, tot això emparat per l'alcaldessa".

Finalment, Garcia ha apuntat que "Castelló no mereix aquesta vergonya de govern. I per tots aquests motius i molts més, compromís ens plantem cara, però no només amb la crítica, sinó amb la proposta". "Anem a treballar perquè s'estudie la limitació del lloguer per a facilitar l'accés a l'habitatge, especialment als més joves, perquè es facen realitat els espais de refugi climàtic tal com vam acordar al Ple i per a continuar amb les reformes integrals en escoles, entre altres moltes accions que volem dur a terme aquest nou curs polític".