Noticias Castellón
jueves, 19 de septiembre de 2024 | Última actualización: 20:37

El centre municipal de formació de persones adultes Marisol González Felip de Nules comença un nou curs

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

Com cada any presenta una completa programació amb cursos de formació  de diferents modalitats

El Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) “Marisol González Felip” de Nules es troba ultimant algunes matriculacions per a començar amb els diferents cursos que tindran lloc enguany, de fet  aquest centre homologat de Nules prepara cada any una ampla oferta educativa que l’ha portat a ser un centre referent en formació permanent a la comarca de la Plana Baixa.

Així doncs, les matrícules per a les persones empadronades a Nules o a Mascarell està obert des del passat 2 de setembre, i a partir del 30 de setembre començarà el període de matriculació per a la resta de persones interessades.

De manera que, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes compta amb cursos de titulació oficial com el Curs de Formació Bàsica de Persones Adultes o el Curs de Graduat en Secundària, que han començat aquesta setmana, al respecte la regidora d’Educació, Rosa Ventura, comenta que “s’ofereix la possibilitat de finalitzar els estudis a les persones que  van tindre que deixar-los per diferents motius. Per tant, en el centre FPA Nules es pot obtindre  el Graduat en Secundària en horari de vesprada, la qual cosa facilita el compaginar els estudis amb altres responsabilitats”.

De fet, molt alumnat aprofita també la formació per adquirir noves competències professionals que el centre ofereix, per a ampliar les possibilitats laborals, i tindre més oportunitats de treball. És així que el Centre FPA “Marisol González Felip” de Nules compta amb els Cursos de Preparació per a les Proves d’Accés a Cicles Formatius de GrauMitjà i de Grau Superior; i també amb el Curs de Preparació per a l’Accés a la Universitat per a majors de 25 i de 45 anys.

Cal també destacar l’ampla oferta de cursos de valencià, on es prepara per a les proves dels nivells B1, B2, C1 i C2.

“La matrícula per als cursos relacionats amb el sistema educatiu oficial és gratuïta, i també els de preparació per a la prova d’accés als cicles formatius, els cursos de valencià, el curs d’accés a la Universitat, i els cursos per a estrangers. El que es vol és que tothom puga millorar la seua formació educativa i que el factor econòmic no siga un impediment”, explica Rosa Ventura.

D’altra banda, el Centre de Formació de Persones Adultes també presenta  una variada programació de formació complementària amb cursos de preparació de les competències clau nivell 2 i 3; francès A1 i A2;  o competències digitals; entre d’altres. També compta amb cursos per al temps lliure i activitats d’oci amb l’Escola Municipal de Teatre; escriptura  creativa i pràctica poètica; fotografia; tallers de pintura i dibuix; cuina; restauració de mobles; costura; o ball que tenen ampla participació entre la població de Nules  i de la comarca.