Noticias Castellón
jueves, 19 de septiembre de 2024 | Última actualización: 23:42

Consum disposa de bosses de plàstic 100% reciclaten tots els seus supermercats

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

Amb esta iniciativa d’economia circular, la Cooperativa amplia el percentatge del 70% que tenia i recicla més de 2.000 tones de plàstic a l’any

Consum disposa, des del mes de setembre, de bosses de plàstic 100% reciclat en tota la xarxa comercial. Amb esta iniciativa d’economia circular, la Cooperativa amplia el percentatge del 70% que tenia i recicla més de 2.000 tones de residus plàstics a l’any, de manera que deixa d’utilitzar plàstic verge. Una part d’este material reciclat prové dels mateixos residus d’embalatges logístics de Consum, que es recuperen per mitjà de la logística inversa i s’entreguen a gestors autoritzats per donar-los una segona vida. Això suposa un nou pas en el seu compromís amb la sostenibilitat mediambiental.

Les noves bosses estan fetes d’un únic material reciclat, amb tintes a l’aigua, i això fa que siguen més sostenibles i fàcils de reciclar.

Consum posa a disposició dels clients dos tipus de bosses de plàstic totalment reciclat: una de menuda, a 0,07 €, i una altra gran, a 0,15 €, reutilitzable fins a quinze usos.

Campanyes de conscienciació

La Cooperativa treballa per reciclar al màxim el plàstic generat i aposta per l’economia circular, reduint l’ús de matèries primeres verges. A més, organitza campanyes de conscienciació entre els socis clients per reduir l’ús de bosses portacompra, en les quals premia aquells clients que sempre porten bosses o carret propis i que no en compren, per mitjà de vals descompte i regals de bosses reutilitzables.

Això permet que es reduïsca la quantitat de bosses de plàstic que demanen els clients, tot i el creixement en nombre de tendes que té la Cooperativa. Concretament, només tres de cada deu clients demanen bosses de plàstic per a les compres.

Economia circular

Consum compta amb un sistema per a l’arreplega, el tractament i la reutilització de les bosses de plàstic de la tenda online, que s’arrepleguen al domicili dels clients. Este servici, que es va implantar en 2022, està disponible en prop de 450 poblacions de València, Alacant, Castelló, Albacete, Barcelona, Tarragona, Almeria, Múrcia i Girona, on la cooperativa té el servici de tenda online. Consum preveu recuperar més de 2.600 kg de plàstic a l’any.

El projecte d’economia circular consistix en l’arreplega de bosses de plàstic dels clients que compren online quan reben una nova comanda. S’han de preparar prèviament a fi de no retardar el servici, i les arreplega el repartidor que va al domicili per traslladar-les a la plataforma logística corresponent: Silla, Barcelona o Múrcia. Allí, les bosses de plàstic es tracten en la planta de reciclatge per transformar-les en gransa, unes partícules de material plàstic usat, que després s’utilitzen per a fabricar bosses noves.