Noticias Castellón
sábado, 28 de septiembre de 2024 | Última actualización: 18:20

El Dia de la Província deixa empremta a Tírig amb una escultura commemorativa

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

La nova escultura, símbol de l'orgull castellonenc, celebra la història i els valors que uneixen els 135 municipis de la província en un esdeveniment sense precedents

El Dia de la Província deixa empremta en el municipi amfitrió. Des d'este divendres, una escultura situada en la plaça del Mercat recorda als veïns i les veïnes de Tírig que el seu municipi ha sigut seu del Dia de la Província, el primer que la Diputació de Castelló ha celebrat de manera itinerant.

"Igual que el cartell del Dia de la Província, volem que la celebració d'este dia perdure en el temps i per això, com hem fet a Tírig, esta escultura s'alçarà en els municipis que alberguen esta celebració en les pròximes edicions", ha expressat la presidenta Marta Barrachina.

La màxima representant de la institució provincial ha afegit que l'escultura instal·lada a Tírig "és una mostra d'agraïment i gratitud per l'hospitalitat i la estima amb la qual els veïns d'este xicotet municipi han obert les portes perquè la Diputació celebre el dia en què reconeixem a la nostra província".

Sobre aquest tema, la dirigent provincial ha destacat "la gran implicació de tot un poble" en tots els preparatius en esta edició en la qual la institució provincial ha tornat a l'origen de l'emblema d'estos guardons, l'Arquer de la Valltorta.

L'escultura que ja lluïx en el municipi amfitrió de la present edició arreplega la imatge del Dia de la Província, la qual fusiona elements culturals i geogràfics del nostre territori. Tal com es pot observar, i sent fidels a l'autenticitat històrica d'esta celebració, l'Arquer de la Valltorta ocupa un lloc destacat perquè és la representació que any rere any unix a tots els castellonencs entorn del seu llegat i els seus valors, i ha sigut i continua sent, la icona constant del Dia de la Província". Des dels seus començaments, l'Arquer representa al guerrer, a la valentia i l'esperit indomable que definix al castellonenc.

L'Arquer compartix protagonisme al costat de la província de Castelló, al conjunt dels seus 135 municipis, la raó de ser de la Diputació.

La imatge del cartell anunciador del Dia de la Província i de l'escultura commemorativa ha sigut dissenyada amb el propòsit de perpetuar-lo durant les futures edicions d'esta celebració.