Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 18:01

Garcia: "El govern corregeix l'exigència de discapacitat en el transport que havíem proposat en la nostra moció"

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Cristian Ramírez: “Compromís menteix i evidència que desconeixia el nou decret pel qual s'estableix el grau de discapacitat que va entrar en vigor a l'abril de 2023”

Compromís alerta que després de votar en contra de la moció que reclamava retirar l’exigència d’almenys un 50% de discapacitat a les persones que demanen una plaça reservada de mobilitat reduïda, el Partit Popular ha modificat la seu electrònica per eliminar aquesta exigència. Per la seua part, el regidor de Mobilitat diu que Compromís desconeixia el nou decret que va entrar en vigor a l'abril de 2023.

Ordenanza del dia 260924

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló ha celebrat en menys 24 hores el Partit Popular haja rectificat i, després de votar en contra de la moció del grup valencianista negant-se a què l'Ajuntament no exigira més d'un 50% de discapacitat a les persones que demanen una plaça reservada de mobilitat reduïda, hagen modificat els requisits la seu electrònica.

Ordenanza de Movilidad 270924

Per a Ignasi Garcia "això demostra dues coses: que el Partit Popular no té gens d'interés per a aquestes persones i que no coneix les àrees que gestiona". La moció a què fa referència el regidor valencianista i que Compromís va defensar al passat Ple de setembre demanava que fins que la nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Castelló entrara en vigor, l'Ajuntament deixara d'exigir als sol·licitants de places reservades haver de presentar un grau de discapacitat física, de caràcter permanent, igual o superior al 50%.

D'aquesta manera, la intenció era que temporalment s'aplicaren com a norma criteris similars a la que tenen les altres grans ciutats del País Valencià com València, Elx o Alacant, ciutat en les que només cal acreditar la condició de mobilitat reduïda, no tindre plaça de garatge en propietat i estar empadronat, entre d'altres.

No obstant això, el PP es va negar a donar suport a la iniciativa i el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, va argumentar que eixe requisit no s'estava aplicant. Una afirmació a què des de Compromís van replicar perquè són molts els veïns als quals li han denegat aquesta petició per no arribar a eixe mínim.

La sorpresa, d'acord amb el portaveu de Compromís, arriba quan des del govern decideixen modificar la seu electrònica i llevar aquest requisit del 50% o més de discapacitat per a accedir a la plaça reservada. "D'una banda, ens alegrem del canvi" ha declarat Garcia, "perquè és el que demanàvem Compromís d'acord amb les reivindicacions de les entitats i usuaris afectats", "però pensem que o bé el govern vol posar-se medalles a costa de l'oposició o ni ells mateixos coneixen les àrees que gestionen i els requisits que demanen" ha afegit.

Finalment, Garcia ha explicat que han demanat en comissió totes les sol·licituds denegades per l'ajuntament a les persones que han demanat aquestes places "per comprovar si el regidor diu o no la veritat i s'havia deixat d'exigir el 50% de discapacitat", ha conclòs el portaveu.

Cristian Ramírez: “Compromís menteix i evidència que desconeixia el nou decret pel qual s'estableix el grau de discapacitat que va entrar en vigor a l'abril de 2023”

El regidor de Mobilitat a l'Ajuntament de Castelló, Cristian Ramírez ha respost a les acusacions abocades per Compromís, per les quals afirmen que “el govern rectifica l'exigència de discapacitat que presentem en la moció” subratllant que “Compromís menteix i evidència que desconeixia el nou decret que va entrar en vigor estant ells en el govern”.

Ramírez ha detallat en primer lloc que “el Reial decret 1971/1999 del 23 de desembre establia la qualificació del grau de discapacitat igual o superior 50%, alguna cosa que va quedar derogat amb el nou Reial decret del 20 d'abril de 2023, que substituïa eixe requisit per acreditar tindre molt greus problemes de mobilitat. És obvi que si el Reial decret que entra en vigor estant ells encara en el govern estableix eixa valoració, la nova ordenança així ho contemple i així ho hem fet també modificant el procediment en l'administració municipal per a qui el sol·licitara. Pel que queda clar que la seua petició estava desfasada i que ni tan sols eren coneixedors dels nous requisits”.

Seguidament Ramírez ha assenyalat “un altre aspecte important” assevera, referint-se al fet que “al juliol presentem un esborrany de la primera ordenança de mobilitat per a ser sotmesa a debat en el lloc que correspon, que és el Fòrum de Mobilitat al qual ells precisament no van assistir” i afig “per si això fora poc, presenten una moció a un esborrany d'una ordenança que ni tan sols ha sigut portada a Ple, ni ha passat pel corresponent període per a presentació d'al·legacions”. “Si volien fer una al·legació oficial han d'esperar que l'esborrany de l'ordenança es presente en el Ple i si el que volien era fer una aportació a l'ordenança no ho havien de fer en el Ple, sinó havien d'haver-lo fet en el Fòrum de Mobilitat”.

L'edil també ha posat sobre la taula dues qüestions que declara “és important recordar. En primer lloc, si creien que demanar el 50% de grau de mobilitat reduïda permanent era massa restrictiu, Perquè durant els seus 8 anys de govern ells així ho requerien? i en segon lloc, Perquè van incloure eixa valoració que consideraven restrictiva quan van redactar el seu esborrany d'ordenança, que van aprovar en el Ple però que finalment no va entrar en vigor?” assenyala.

Finalment Ramírez ha subratllat que “Compromís una vegada més utilitza la mentida per a fer política i confondre als ciutadans. Nosaltres sempre hem seguit les directrius de la nova normativa i així s'ha reflectit també en l'ordenança”.