Noticias Castellón
jueves, 3 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:14

3 exposicions posen el contrapunt cultural a les festes del Roser d'Almassora

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

Almassora està ja comptant les hores per a donar el tret d'eixida este divendres a deu dies replets de diversió, després del multitudinari Esclat de Festa, a les 00.00 hores, en la plaça Major. Per davant, un centenar d'actes pensats per a tots els públics, on no faltaran els actes religiosos, els bous al carrer, activitats per a xicotets i majors, música i gastronomia.

El programa de festes aposta per la cultura i la tradició amb tres interessants exposicions. La primera d'elles s'inaugurarà este divendres, a les 19.00 hores, en el Saló dels Llauradors de Caixalmassora, on els assistents podran gaudir d'una mostra de labors a càrrec de l'Associació de Mestresses de casa.

A les 19.30 hores, s'obrirà, en l'Espai Mercat, l'exposició col·lectiva d'artistes locals amb obres de 18 autors. Durant les festes, l'horari és de dimarts a dissabte, d'11.00 a 13.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores, mentre que, del 14 al 19 d'octubre, es podrà visitar de 17.30 a 20.30 hores. “A Almassora tenim un enorme moviment cultural, perquè comptem amb artistes de gran nivell, per això, hem volgut que tinguen el seu espai per a mostrar als almassorins la seua qualitat artística”, ha explicat el regidor de Cultura, Vicente Blay Casino.

El dissabte, a les 19.30 hores, a la sala d'exposicions de Caixalmassora, s'inaugurarà Etapas, una mostra de María Durá que aterra a Almassora sota el paraigua del Cicle Nacional d'Exposicions organitzats per Caixalmassora. El comissari de l'exposició, Pepe Mingol, ha explicat que Durá és una pintora que el va sorprendre per la seua força i tècnica evolutiva. “Naturalesa, sobretot de la seua terra natal, Elx, palmeres, ficus i corriols que plasma amb una personalitat inconfusible i commovedora en un absolut domini del pinzell i el color”, ha subratllat Mingol durant la presentació d'esta mostra, al costat del regidor de Cultura.

“María és pintora, pintora de veritat, visitar el seu món t'implica en la realitat del molt que viu este extraordinari ofici, perquè en tot al seu voltant es respira art, pintura i sobretot emoció i passió”, ha destacat Mingol.

L'horari de visita és de dimarts a divendres, de 18.30 a 21.30 hores, i els dissabtes d'11.30 a 13.30 hores i de 18.30 a 21.30 hores. Estarà oberta al públic fins al 5 de novembre.