Noticias Castellón
viernes, 4 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:25

L'Alcora encara l'últim trimestre de 2024 amb una inversió històrica en projectes valorats per 8 milions d'euros

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament de l'Alcora està duent a terme una sèrie de projectes de gran envergadura, que sumen una inversió històrica de 8 milions d'euros i abasten múltiples àrees: educativa, cultural, industrial, esportiva i social.

L'alcalde, Samuel Falomir, juntament amb els regidors de l'equip de govern i personal tècnic, ha visitat aquestes actuacions, destacant la rellevància de cadascuna d'elles per al benestar i desenvolupament del municipi. “Estem vivint un moment clau per a l'Alcora. Cada projecte reflectix el nostre compromís amb una localitat més moderna, dinàmica i preparada per als reptes del demà”.

Entre els projectes en marxa més destacats, es troba la rehabilitació i ampliació de l'IES Ximén d’Urrea, una de les obres més esperades per la comunitat educativa. Amb una inversió de 5,1 milions d'euros, i finançat a través del Pla Edificant, aquest projecte contempla la construcció d'un nou edifici i la reforma de l'existent.

"A la fi, alumnat i professorat podran gaudir d'unes instal·lacions modernes, funcionals i sostenibles", ha assenyalat Falomir, que inclouran sis aules addicionals, un taller de tecnologia, una aula de música, un gimnàs i una cafeteria, amb l’eliminació dels mòduls prefabricats actuals.

Una altra actuació en execució de gran rellevància és la primera fase de la Casa de la Cultura de l'Alcora, que consisteix en la rehabilitació de l'antiga seu de La Muy Noble i construcció de la nova biblioteca. Adjudicat per 1,2 milions d'euros, el projecte compta amb una subvenció de 624.385 euros del Govern d'Espanya, a través de fons europeus.
La nova biblioteca serà un espai modern i eficient energèticament, que integrarà sales de lectura, estudi, biblioteca infantil i altres servicis. "Aquesta iniciativa representa un exemple de com el passat pot servir de fonament per a construir un futur millor", ha afirmat el primer edil.

D'altra banda, l'Ajuntament l'Alcora continua apostant pel desenvolupament industrial com a motor clau de l'economia local. Recentment ha adjudicat per 1,2 milions d'euros les obres per a l'execució de 3 nous projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures als polígons industrials Torreta, Santa i Foies Ferraes, que començaran de manera imminent.

L'alcalde ha explicat: “Aquesta inversió suposa un impuls molt important per a la competitivitat de les nostres àrees industrials”. I és que “amb les millores, no només optimitzem les infraestructures, sinó que també facilitem el creixement de les empreses locals i atraiem noves oportunitats de negoci”.

L'àmbit esportiu també rep una important inversió amb la posada en marxa d'un pla integral de renovació d'instal·lacions esportives valorat en 271.000 euros. Aquest projecte inclou la posada a punt i modernització de les pistes d'atletisme, el camp de futbol, les piscines (coberta i Sant Vicent), l’skatepark, el pavelló poliesportiu, el polifuncional, i el camp de futbol 8, entre altres espais exteriors de la Ciutat Esportiva.

"A més de sumar noves infraestructures, és fonamental millorar les instal·lacions existents per tal d’oferir un servei òptim als nostres veïns i fomentar la pràctica esportiva a l'Alcora", ha declarat Falomir.

Per altra banda, estan realitzant-se les obres d'adequació del magatzem municipal com a local d'assaig per a l’Agrupació Musical l'Alcalatén, amb una inversió de 70.737 euros. Aquest espai servirà de seu provisional per a la banda de música fins a la culminació de la Casa de la Cultura, on també se situarà la nova Escola de Música. "Volem garantir que la banda de música puga assajar en les millors condicions possibles", ha afirmat l'alcalde, destacant que, una vegada es produïsca el trasllat definitiu a l'edifici cultural, el magatzem serà reutilitzat com a local d'assaig per a altres grups de música locals.

A més, l'Ajuntament està ultimant un projecte d'ampliació al cementeri municipal, que inclou la construcció de 184 nous nínxols i la pavimentació de les voreres perimetrals al nou pavelló. Aquestes actuacions, que sumen prop de 200.000 euros, garantiran que el cementeri continue oferint un servici adequat a la ciutadania.