Noticias Castellón
viernes, 4 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:25

Multitudinaria Nit Estellés pel centenari del gran poeta valencià

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

En l’any del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, considerat com el més gran poeta contemporani valencià, la ciutat de Castelló de la Plana també s'ha sumat a la celebració.

Un total de 27 entitats culturals s'han unit per a organitzar una Nit Estellés, que tindrà lloc el divendres 4 d'octubre, davant l'Institut Francesc Ribalta, a partir de les 20 h.

La festa participativa consistirà en un sopar de pa i porta, amb presència del 'pimentó torrat' estellesià, i un recital de poemes, coordinat per l'associació teatral La Ravalera. Per al sopar de la Nit Estellés de Castelló s'han inscrit prop de 400 persones.

La presència de Castelló i de les seues comarques en l'obra de Vicent Andrés Estellés és important. De fet el conjunt de poemes titulat 'Mural de Castelló' va guanyar els jocs florals de les festes de la Magdalena del 1962.

Cal recordar que el Govern de la Generalitat Valenciana no ha celebrat oficialment el centenari de Vicent Andrés Estellés, una actitud que les entitats convocants de la Nit Estellés de Castelló consideren com "un cas de censura i d'intent de silenciar la memòria del més gran poeta valencià des d'Ausiàs March".

Moltes altres entitats de tots els territoris de parla catalana estan organitzant actes per a recordar Vicent Andrés Estellés. Segons la portaveu de la Nit Estellés de Castelló, Dolors Ibáñez, "aquesta celebració no només és un homenatge a la figura del poeta de Burjassot sinó també el reflex del dinamisme de les associacions convocants, que enforteix la identitat del poble de Castelló dins del País Valencià".

Durant l'any 2024, s'han organitzat més de quaranta sopars Estellés, arreu de les comarques del País Valencià, així com també a Catalunya, les Illes Balears, Andorra i a les ciutats europees de Brussel·les i Berlín.