Noticias Castellón
miércoles, 9 de octubre de 2024 | Última actualización: 23:02

L'Alcora, escenari de fires: tradició, compres i col·leccionisme en un cap de setmana únic

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

Les fires del Mussol, antiguitats i comerç transformaran la localitat en un gran aparador i punt de trobada cultural, històric i comercial 

L'Ajuntament de l'Alcora convida a tots els veïns i visitants a gaudir d'un cap de setmana ple d'activitats, amb la celebració de tres importants fires -Mussol, antiguitats i comerç- que transformaran la localitat en un punt de trobada cultural, històric i comercial.

Tresor Antic: un viatge per la història a través del col·leccionisme

El dissabte 12 d'octubre serà el torn dels amants de les antiguitats amb la celebració de Tresor Antic, un esdeveniment dedicat al col·leccionisme.

En aquest espai, els assistents podran descobrir autèntics tresors històrics i peces úniques. A més, l'esdeveniment tindrà un component solidari, la col·laboració amb  l’Associació Pas a Pas de l'Alcalatén, que demostrarà, una vegada més, el compromís social de l'Alcora.

Es tracta d'una iniciativa organitzada per Amics de la Numismàtica i el Col·lecionisme, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de Caixa Rural l’Acora.

Fira del Mussol: una tradició de més de 180 anys

El diumenge 13 d'octubre, l'Alcora acollirà la Fira del Mussol, una celebració amb una rica història que data de 1843. El seu nom prové dels mussols utilitzats en la modalitat de caça tradicional coneguda com parany, molt arrelada en la localitat. Originàriament se centrava en la caça i el comerç de diferents productes específics (roba, salaons, ramaderia…), però amb el temps ha anat evolucionant en un mercat popular d'un sol dia, en el qual es poden trobar gran varietat de productes, especialment gastronòmics i artesans. Així, encara que ha perdut el seu objectiu fundacional, actualment és una de les jornades més animades i amb major activitat comercial de la localitat.

La fira es desenvoluparà de 10.00 a 19.00 hores. A les 10.30 hores tindrà lloc la inauguració oficial a càrrec de les autoritats i la reina i dames de les festes amb l'acompanyament musical de l'associació cultural Dolçainers i Tabalaters de l'Alcalatén.

Els assistents podran gaudir de les activitats organitzades per diferents associacions locals (Club de Columbicultura l’Alcorense, Societat Ornitològica, Amics del Parany i l'Alcora Funghi), així com d'animació itinerant, una xocolatada popular, la tradicional desfilada de la Colla Gegantera i actes infantils, entre altres propostes per a tota la família.

Fira del Comerç: una mostra de la varietat i qualitat del comerç local

Paral·lelament, durant tot el cap de setmana, la Fira del Comerç permetrà als assistents gaudir d'un ampli ventall de productes i serveis oferits pels comerços locals.

Organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l'Alcora, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Caixa Rural, estarà oberta de 10.00 h a 21.00 h el dissabte 12 i de 10.00 h a 20.00 h el diumenge 13 d'octubre.

La iniciativa s'ha consolidat com una excel·lent oportunitat per a fomentar el comerç de proximitat i descobrir l'àmplia oferta de l'Alcora.